algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
19°

Les obres del gasoducte s'iniciaran el novembre i s'enllestirà el juliol de 2009

El president d'Enagás informà a Francesc Antich i a la consellera d'Indústria del calendari previst

Les obres del gasoducte que enllaçarà Eivissa i Mallorca amb la xarxa de gas peninsular començaran el proper mes de novembre i a partir del juliol del 2009 el gas natural arribarà a les Illes. Així ho anuncià Antonio Llardén, president d'Enagás, l'empresa que duu a terme el projecte, en una visita a Mallorca per informar el president del Govern, Francesc Antich, i la consellera de Comerç, Indústria i Energia, Francesca Vives, del calendari i dels darrers aspectes tècnics.

Les obres s'iniciaran a Eivissa amb la instal·lació de l'enllaç entre les canondades submarines i la xarxa terrestre, així com una estació de regulació. Llardén assegurà que són unes obres amb «poc impacte». El maig s'interrompran per no coincidir amb la temporada turística i l'octubre del 2008 es farà la mateixa instal·lació a Dènia i a Palma. A l'hora començarà el llançament dels tubs del tram submarí de 267 quilòmetres. En aquest moment, els tubs s'estan acabant de recobrir de formigó a Alacant després d'haver-se fet el revestiment intern. Aquesta fase es perllogarà fins a abril del 2009, quan es realitzaran les proves de les estacions d'impulsió de Dènia, Eivissa i Mallorca i de la mateixa conducció submarina per tal que sigui operativa l'1 de juliol d'aquell any.

El màxim responsable d'Enagás es mostrà «molt satisfet» per la col·laboració amb les diferents administracions afectades per aquesta infraestructura, que tindrà un cost de prop de 500 milions. Per altra banda, destacà que l'arribada del gas natural a les Balears representarà per a les Illes una important reducció de les emissions contaminants, ja que aquest combustible és molt més eficient, des del punt de vista ecològic, que el carbó i el gasoil emprats actualment per a la generació elèctrica a l'arxipèlag. A més, recordà que suposarà una major seguretat tant en el subministrament, com pel que fa a les instal·lacions que han estat «molt provades a altres llocs». També assegurà que hi ha coordinació amb Gesa Endesa perquè aquesta pugui iniciar la distribució de gas tot d'una que acabin les obres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.