algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
20°

El bust de mossèn Alcover s'inaugura enmig de les crítiques de l'oposició

El PSM considera que l'adjudicació de l'escultura es va fer «a dit», sense concurs

87582
Les autoritats descobriren el bust. | A.B.

La celebració del 142è aniversari del naixement de mossèn Alcover enguany cobrà un caire diferent i va anar acompanyat de la polèmica. Per una banda, l'Ajuntament de Manacor va suprimir la tradicional ofrena de flors que des de fa molt anys feien els més petits i per l'altra es va inaugurar un bust del lingüista ubicat a la plaça del Mercat entre les crítiques de l'oposició.

La regidora de Cultura, Maria Antònia Mercant, va explicar que «l'ofrena floral s'ha substituït per un altre acte perquè així ens ho demanaren els directors de les escoles. Ells consideraren que els nins no entenien molt bé el significat d'aquest acte, i per això entre tots decidírem fer una altra activitat com han estat les rondalles cantades, que han tingut un gran èxit. Els petits s'ho han passat d'allò més bé».

Des de fa una sèrie d'anys els més petits anaven a deixar flors al monument de mossèn Alcover al passeig de na Camel·la. Era un acte molt concorregut que aquest any no s'ha duit a terme perquè així ho han decidit els docents.

D'altra banda, l'Ajuntament de Manacor va inaugurar ahir un bust de mossèn Alcover que s'ha instal·lat a la plaça Ramon Llull. L'escultura ha estat dissenyada per Carlos Morales. Però el monument no ha estat del gust de tothom. Així, el grup municipal a l'oposició, el PSM, fou molt crític perquè considera que va ser adjudicat a l'autor «a dit».

Els nacionalistes criticaren que abans de les eleccions «l'equip de govern format pel PP, AIPC i ALM-UM, ja decidiren incorporar una partida als pressuposts per fer aquest bust i per això es va haver de recórrer a un crèdit extraordinari de 21.000 euros i segons la llei només es poden finançar a través del crèdit extraordinari aquelles partides que són urgents i necessàries».

La regidora de Cultura va comentar que «nosaltres l'únic que hem fet ha estat executar un projecte que ens vàrem trobar fet. A més ho decidírem en comissió de cultura». El PSM també considera que la millor manera de fer un homenatge a la figura de mossèn Alcover no és amb un bust sinó amb «polítiques actives a favor de la llengua i la cultura catalanes», polítiques que «en cap cas està realitzant el PP des de cap de les instàncies que governa».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.