algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 20°
21°

Assumpta Bassa

Unes 500 persones en el mosaic humà del Gob i Salvem sa Ràpita
Balears » Part Forana #SalvemsaRapita#mosaichumà#Gob

Unes 500 persones mostren amb un mosaic humà el seu rebuig al macro hotel de la Ràpita

|

Unes 500 persones han comparegut aquest diumenge a la platja de la Ràpita davant la convocatòria del Gob per formar un mosaic humà amb la finalitat d'expressar el seu rebuig al macro hotel que es pretén edificar a la zona, projecte que compta amb el suport de les tres administracions - Govern balear, Consell de Mallorca i Ajuntament de Campo.

Objectiu: salvaguardar la Ràpita

Balears » Part Forana

Les Covetes ha tornat al seu estat natural

|

Res ja no queda dels 12 blocs i els 68 apartaments de les Covetes. El Consell de Mallorca afronta la recta final de la demolició i, de moment, compleix de manera escrupolosa amb els terminis marcats pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Un mes després que l'empresa pública Tragsa iniciàs els treballs d'esbucament, ja s'han tomat els 12 blocs d'apartaments i només queda dret l'edifici on estava previst ubicar el restaurant. En principi, serà entre demà i divendres quan es convertirà en enderrocs.

Balears » Part Forana

Rafel Nadal i el Govern aporten 300.000 € per al nou Auditori de Manacor

|
AppleMark
Bauzá, Nadal i Pastor, a l'entrada de l'Auditori de Manacor. Foto: A. Bassa.

El nou Auditori de Manacor podrà obrir finalment les seves portes en el mes de setembre gràcies a l'aportació de 150.000 euros del tennista Rafel Nadal i de 150.000 euros del Govern Balear. Avui s'ha firmat el protocol de col·laboració gràcies al qual es podrà dotar de la caixa escènica a la nova infrastuctura projectada el 2005. L'acord tambié suposa que l'auditorium estarà a disposició de les convencions de marques publicitàries de la pròpia Fundació del tennista. El president del Govern, José Ramon Bauza, el batle, Antoni Pastor i el tennista han visitat les instal·lacions i han mostrat la seva satisfacció. "Manacor es mereix aquest auditorium", ha assenyalat Nadal.

Balears » Part Forana

Incertesa a Vilafranca per la situació del centre de dia

|
Alguns familiars d'usuaris s'han congregat al centre conegut com 'la residència'. Foto: A.B.

Els veïns de Vilafranca han mostrat la seva preocupació davant el futur del centre de dia de la localitat. Anit es va estendre el rumor al poble que aquest edifici tancaria les seves portes ja que fa quatre mesos que el personal no cobra. Avui els familiars dels usuaris s'han desplaçat al centre per poder conèixer de prop com es troba la situació. La directora ha intentat calmar els ànims i ha assegurat que el centre no tancarà però ha adbvertit que necessiten l'ajuda econòmica per a poder seguir funcionant i oferir un bon servei als majors del municipi. La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa ha exigit avui al Govern que impedeixi el tancament del centre de dia de Vilafranca, després que les treballadores del mateix hagin denunciat els impagaments de les seves nòmines i haver estat amenaçades amb l'acomiadament.

Balears » Crònica Negra

Un ultralleuger s'estavella a Vilafranca i moren els seus dos ocupants

|
L'aparell sinistrat, poc després de caure a Vilafranca. Foto: Assumpta Bassa.

Dues persones han mort aquest matí després de caure l'ultralleuger en el qual viatjaven en els voltants del restaurant El Cruce, situat en la carretera de Manacor, en el terme municipal de Vilafranca de Bonany. Es tracta d'un instructor de vol i el seu alumne, que realitzen maniobres d'enlairament i aterratge en els voltants del aeródrom de Vilafranca, davora l'establiment esmentat. Per causes que es desconeixen de moment, l'aparell ha realitzat una maniobra estranya, i ha caigut en picat, esclatant al tocar terra. Els dos ocupants han mort en l'acte.

Balears » Part Forana

Bauzá pagarà un terç de la demolició del pont del Riuet

|

"Avui s'ha fet justícia". El Govern balear assumirà finalment una tercera part del cost de la demolició del pont del Riuet de Porto Cristo, a Manacor, que ha suposat una despesa de devers un milió d'euros. El batle, Antoni Pastor, i el conseller d'Administracions Públiques del Govern, José Simón Gornés, varen signar ahir horabaixa en el municipi un protocol general de col·laboració pel qual l'Executiu es compromet a pagar uns 330.000 euros per ajudar l'Ajuntament a suportar el cost del projecte de demolició. El president, José Ramón Bauzá, va voler ser-hi present durant la signatura d'aquest acord.

Balears » Part Forana

Més de dues mil persones clamen pel tren de Llevant

|

El Llevant ahir es va banyar, i de valent, per exigir el retorn del tren. Ni el temps, ni el vent fort, ni la pluja intensa que caigué durant tot el matí no varen aconseguir aturar una marxa que va ser tot un èxit i que, ateses le inclemències meteorològiques, superà les expectatives dels organitzadors. Al voltant de 2.500 persones, segons la Plataforma en defensa del tren, es concentraren al poliesportiu Es Pinaró de Son Servera i foren un clam pel tren. La manifestació va transcórrer segons s'havia previst. Els participants partiren de sis punts diferents (Manacor, Son Carrió, Son Servera, Sant Llorenç, Artà, Capdepera i Cala Rajada). Alguns ho feren en cotxe o en el bus habilitat per a l'ocasió, ja que feia una bona tempesta.

Balears » Part Forana

Artà impulsa una promoció turística pionera a través de les noves tecnologies

|

El municipi ha apostat per les noves tecnologies per impulsar un turisme actiu, sensibilitzat amb l'ecologia i l'entorn i enamorat de la cultura. El Consistori de la localitat té en marxa des de l'any 2009 un ambiciós Pla de turisme finançat a tres bandes: Ajuntament, Govern balear i Executiu central, amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament social i econòmic del poble a través de la creació d'un nou producte de qualitat a partir del patrimoni històric, natural i cultural. Aquest pla es desenvolupa any rere any i ja s'han aconseguit importants realitzacions. Un dels projectes pioners que aquest mes entra en funcionament és el de les audioguies, lligat a la tecnologia punta.