algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Madrid no estudiarà la cogestió de Son Sant Joan fins després de les generals

Aena només es planteja privatitzar els aparcaments i les comunicacions aeroportuàries

El director de l'aeroport de Son Sant Joan, Pedro Meaurio, donà a conèixer els resultats obtinguts dos anys després de la inauguració de les noves instal·lacions. En l'acte remarcà que «en aquesta legislatura no es realitzarà cap moviment que faci possible la cogestió i privatització "aparcaments i comunicacions aeroportuàries", tal i com anuncià el ministre Arias Salgado. A més, Aena no ha iniciat cap estudi per tirar endavant aquestes opcions».

L'aeroport de Palma «aconseguirà un nou rècord» de moviment de passatgers, «s'arribarà als 19 milions», superant els 17'6 milions de 1998. Des de la seva inauguració, l'abril del 1997, han passat per les instal·lacions palmesanes 34'6 milions de persones. Això vol dir que l'increment de passatgers registrat entre abril del 97 i març del 98 i abril del 98 i març 99 ha estat un 9'38%.

Pedro Meaurio dóna una previsió per a enguany de 18.000 milions de pessetes d'ingressos, encara que matisà que es destinaran uns 800 milions per amortitzar les inversions realitzades durant 1998 i s'incrementaran les partides per altres despeses operatives. Tot i això, pronosticà que «es pot tancar l'exercici com l'any passat, amb alguns centenars de milions de beneficis». També destacà que «s'ha produït un 10% d'estalvi enèrgetic sobre el que es pressupostà inicialment».

Pel que fa a la construcció de l'hangar de manteniment d'aeronaus apuntà que «la fase d'execució du unes setmanes de retard», mentre que la realització de la plataforma per suportar avions fora de l'hangar «és en fase de concurs» i la societat UTE, adjudicatària de l'explotació de les instal·lacions, «una vegada conformats com a societat, han signat el contracte d'explotació». Sobre les possibles modificacins sobre el projecte original, Meaurio manifestà que «s'adequarà als canvis de flota de les companyies, ja que hi ha nous models que són de major envergadura que els prevists inicialment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.