nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
20°

Les arrels, la pèrdua del territori i la cultura a «Aquesta terra ja no és seva»

El cantautor Suso Rexach hi plasma la realitat sobre la venda de terra als estrangers

El cantautor gabellí de Cala Rajada Suso Rexach fa temps que roda dins el difícil món de la música però darrerament, amb l'edició del seu segon CD Immersions, s'ha donat a conèixer gràcies a una cançó reivindicativa que té com a títol «Aquesta terra ja no és seva».

El tema ha suscitat un gran interès per la seva actualitat. Durant els dos darrers anys se n'ha parlat molt de la venda massiva de terres als extrangers i la consegüent pèrdua de la identitat dels mallorquins.

Suso n'és conscient d'això, però especialment perquè el poble que l'ha vist néixer, Capdepera, pateix des de fa quinze anys aquest procés.
El cantautor expressa que «això que s'ha descobert ara és un problema bastant greu a Capdepera. Ja fa temps que la nostra situació empitjora en aquest sentit, de cada vegada, el poble es despersonalitza més i desapereixen els nostres costums, la llengua i la cultura».

«Aquesta terra ja no és seva» està composta amb trossos de cançons de la cultura popular de les Illes i «demostra una preocupació per la possible pèrdua del que és nostre», expressa Rexach.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.