nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
15°

A les camisetes verdes!

El PSIB i els seus dirigents a les institucions han intentat mantenir una espècie d'equilibri impossible. Una mena d'equidistància entre els que volen imposar de manera violenta la llengua castellana i les víctimes de la discriminació diària que pateixen les persones que volen optar per usar la llengua pròpia de les Illes Balears, la llengua catalana.

Davant altres tipus de discriminacions, no sabem si han estat sincers, però sí que han estat rotunds en rebutjar-les: la discriminació secular que pateixen les dones, els col·lectius LGTBI...

Però davant la desigualtat entre llengües, han mirat cap a un altre costat. No només això. Durant la passada legislatura varen aconseguir que els seus socis de govern també ho fessin. I varen intentar ofegar les veus que ja aleshores s'alçaven contra la injustícia.

Il·lusos, s'autoenganyaven i pensaven que podrien allargar aquesta mena de llimb durant molt més temps.

Primer varen intentar ofegar els mitjans de comunicació en català. Després varen intentar tapar els greus casos de discriminació que han patit molts usuaris dels serveis públics de la Sanitat i quan la qüestió, finalment va rebentar, varen intentar una operació lampedusiana de simular que canviaven coses, per intentar mantenir l'statu quo... I ara, finalment, amb l'obscura operació per reduir les hores d'ensenyament en català i imposar el castellà («Para que se consiga el efecto sin que se note el cuidado»), finalment, els ha caigut la careta.

Si encara quedava gent que no volia veure, o que no volia creure, que la direcció del PSOE estava arrossegant el PSIB a trair la gent que amb la seva mobilització gairebé diària entre finals de 2011 i 2015 els havia duit al capdamunt de totes les institucions de les Balears, ara ja és impossible negar l'evidència.

És a punt de fer deu anys de l'inici de la Revolta dels Enllaçats i vuit de la gran manifestació de la marea verda. I ha arribat l'hora de tornar a preparar mobilitzacions.

A les camisetes verdes! A les camisetes verdes! Pel triomf de la dignitat!

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per curvas, fa mes de 2 anys

Yo llevo una negra y como se me ven mucho las curvas y el tetamen, voy a probar con una verde a ver si así disimulo algo.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 2 anys

Imposar de manera violenta? Es increible que diguis això. Si s'espanyol s'imposa de manera violenta, hauràs d'aceptar que el català també s'imposa violentament. Això no hi ha per on agafar-ho.

Valoració:0menosmas
Per Claro que sí, guapi, fa mes de 2 anys

“A las camisetas verdes” queda muy largo, Tolo.
Sé que puedes hacerlo mejor.
Dale a ese coco privilegiado.
Sí quieres ayuda, no dudes en consultarme.
Sin condiciones.
Desinteresadamente.

Valoració:0menosmas
Per Visca Catalunya sencera!, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [Puigdemont] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president [Puigdemont]. Un president [Puigdemont] per al País Català. El President [Puigdemont] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.ht



Els claudàtors, naturalment, són meus.
Visca la República catalana! (UNA república de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó i l'Alguer).

Valoració:3menosmas
Per pancuit, fa mes de 2 anys

El moviment de les camisetes verdes ha quedat desvirtuat del tot. Des del moment que Mes va cedir al xantatge de PSOE per ocupar la Conselleria d'Educacio, tot va canviar.



Hi ha hagut situacions diverses per manifestar-se, com per exemple exigir la correccio del greuge comparatiu que pateixen les Balears, per part dels socis del Govern (de bon de veres, no aquest nyap que ens volen vendre).



La resposta ha estat sempre variada: "exigim", "demanam" i fum, molt de fum, pero cap concrecio. No es tot culpa del PSOE de n'Armengol. Hi ha el silenci complice de Mes; Podemos esta massa ocupat pensant en col-locar els seus "cuneros" amb plusos de 20000 EUR.



La cadira estira massa.



Nomes deman coherencia. Quan s'hi posin amb uns objectius clars, aleshores me manifestare, pero no de verd.

Valoració:5menosmas
Per és ver, fa mes de 2 anys

Es nostro govern no representa ni a sa terra ni a noltros.
Quin fracàs més gran!

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente