Etiqueta 'vi'
S'aprova la creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears

Balears

S'aprova la creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears

El Consell de Govern ha aprovat el Decret de creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la...

Aina Mas13/06/25 13:14

'Sopes i vi', una experiència gastronòmica que connecta tradició i innovació a Inca

Mallorca

'Sopes i vi', una experiència gastronòmica que connecta tradició i innovació a Inca

En el marc d'IncaBusiness, el Cafè Inca (restaurant Esment) ha acollit 'Sopes i vi', un esdeveniment...

Gisela Badenes24/03/25 11:42

Torna el Novembre Enològic de Manacor, un cicle que educa els sentits per a conèixer i apreciar el món del vi

Cultura

Torna el Novembre Enològic de Manacor, un cicle que educa els sentits per a conèixer i apreciar el món del vi

Després de tres anys, torna el cicle Novembre Enològic, una manera d’acostar la població...

dBalears26/10/22 12:21

Tornen els maridatges de vi i òpera a Palma i a Pollença

Cultura

Tornen els maridatges de vi i òpera a Palma i a Pollença

Arriba una nova i esperada edició dels ja tradicionals ‘Maridatges de vi i òpera’, dins...

dBalears30/06/22 22:14

La UIB estudia els llevats autòctons per a millorar els vins de varietats locals

Balears

La UIB estudia els llevats autòctons per a millorar els vins de varietats locals

El grup de recerca en Microbiologia de la Universitat de les Illes Balears ha desenvolupat...

dBalears04/05/22 20:09

Analitzen el potencial enològic de varietats de vinya recuperades a les Balears

Balears

Analitzen el potencial enològic de varietats de vinya recuperades a les Balears

La conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de Serveis de Millora Agrària...

dBalears30/10/21 16:15

Els 'Petits Cellers' han produït enguany més de 2.100.000 litres de vi

Economia

Els 'Petits Cellers' han produït enguany més de 2.100.000 litres de vi

Durant aquest 2021, els cellers associats a 'Petits Cellers' han produït més...

dBalears28/10/21 19:29

Quatre bodegues de les Balears reben gairebé un milió d'euros per fer inversions

Balears

Quatre bodegues de les Balears reben gairebé un milió d'euros per fer inversions

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), depenent de...

dBalears13/08/21 16:20

El canvi climàtic posarà en perill la producció vinícola a les Balears

Economia

El canvi climàtic posarà en perill la producció vinícola a les Balears

El canvi climàtic posarà en perill la continuïtat de la viticultura en certes zones d'Europa

Agències/dB04/07/19 16:11

Arriba aquest divendres la Nit del vi amb el tast de gairebé 300 vins

Cultura

Arriba aquest divendres la Nit del vi amb el tast de gairebé 300 vins

El Pati de la Misericòrdia acollirà aquest divendres la desena edició de la Nit del vi...

dBalears / E.P09/05/18 0:00

Arranca la VI fira 'Aliments de les Illes Balears'

Ciutat

Arranca la VI fira 'Aliments de les Illes Balears'

La VI edició de la fira 'Aliments de les Illes Balears' que organitza...

dBalears / E.P13/10/17 0:00

Sus a la verema de Binissalem

Part forana

Sus a la verema de Binissalem

La verema de Binissalem ha començat aquest passat cap de setmana amb una setmana de retard en comparació al 2015

dBalears17/08/16 0:00

Una de les àmfores localitzades al jaciment.

Cultura

El vi dels homes talaiòtics

El vi és avui una de les begudes més comunes a les taules de les llars de la Mediterrània. Però aquest beuratge ens ve d’enrere i suposà una aliment “exclusiu” per a una part dels pobladors de la Mallorca posttalaiòtica. No debades, foren els púnics i després els romans els qui l’introduïren a les comunitats prehistòriques de l’Illa.  

Francesca Marí02/05/13 0:00

Antoni M. Planas i Joan Bennàssar han estat treballant durant quatre anys per culminar l’obra El vi que bec té gust de mar.

Contingut Patrocinat

La Mediterrània, la vinya del món

dBalears inicia l'entrega d'una l'obra que es convertirà en cabdal per a la història i l'art de les Balears: El vi que bec té gust de mar. Es tracta d'un treball que ha suposat quatre anys de preparació, amb la mà il·lustradora de Joan Bennàssar i la mà escriptora d'Antoni M. Planas. Planas explica que la idea inicial va sortir de l'artista. "Un dia va llegir la notícia que en una excavació de Javier Aramburu s'havia descobert que, entre els noms coneguts més antics dels habitants de Mallorca, hi havia els de dos comerciants de vi fenicis". Aquesta dada va fer comprendre a Bennàssar la importància del vi en el context de la societat d'aquell moment i en èpoques posteriors, que acabaren en l'extermini propiciat per la fil·loxera, insecte paràsit que atacà les vinyes mallorquines a partir de 1891 i les exterminà totalment.

Raphel Pherrer21/04/12 0:00

Els joves d'Amadip participen activament en l'elaboració del vi <em>Gallines&Foques</em>.

Part forana

Un vi amb un alt grau humà i maridatge social

La millor terra, els millors ceps i les millors atencions són garantia d'un vi de qualitat. Si a això hi afegim la interconnexió amb un alt contingut humà, el vi ja és excel·lent. Aquest és el cas de Gallines&Foques, la darrera proposta del celler 4Kilos, que ha rebut la col·laboració directa dels usuaris d'Amadip, una entitat que fa feina amb persones amb discapacitat intel·lectual perquè tinguin, juntament amb les seves famílies, les mateixes oportunitats que la resta de ciutadans. L'entesa entre Amadip i 4Kilos sorgí l'any 2009.

Guillem Mas28/10/11 0:00

Part forana

Casolà. I què?

Amb humilitat, és clar, però orgullosos. Els celleters aficionats respongueren dimarts a la crida feta per la Confraria dels Enofles de la Parra, per retrobar-se a Sa Caseta de Binissalem. La Nit del vi casolà es convertí així en un petit contrapoder. El dels productors de pocs recursos i dedicació atemporal. O sigui: que cuiden els ceps quan treuen temps a la rutina quotidiana.

Ander Zurimendi24/07/08 0:00

Tendències

I les lletres caigueren a la bóta

El llibre en una mà i la copa de vi a l'altra. Aquesta és la conjunció que cada pic més llibreries proposen als clients habituals. Aquest és el cas dels responsables de la llibreria Babel, situada a la costa de la Pols i oberta des de fa poc menys d'un any. "La idea és establir vincles entre la literatura i el món del vi", explica José Luis Martínez. "Per tant, fins i tot es poden proposar maridatges entre una llibre concret i una botella de vi".

Ander Zurimendi04/07/10 0:00