algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
17°
Francesca Marí

Francesca Marí

Opinió

Vera, el gran senyor de la Cultura de Bauzá

|

L’anunci de la recuperació de la Direcció general de Cultura ens demostra, una vegada més, la nul·la planificació política del Govern de José Ramón Bauzá envers la cultura, la llengua i el patrimoni del país. Això sí, ho fa sota la tutela d’Antoni Vera com a gran valedor cultural, que veu engreixar les seves competències a cada any que passa: Primer director adjunt del Ramon Llull, després president de l’Institut d’Estudis Baleàrics i ara, per rematar, nou director general de Cultura i Patrimoni del Govern.

Opinió #ébola#epidèmies#Àfrica

La por d'Occident

|

A Occident s'han encès totes les alarmes a causa de l'expansió de l'Ebola a l'Àfrica Occidental. En mig any el virus ha causat 887 morts i 1.603 infectats detectats. Ara, els organismes internacionals s'afanyen a buscar una possible vacuna encara que sigui amb medicaments experimentals.

Els escriptors no defalleixen
Cultura » Cultura #PremisCiutatdePalma#SantSebastiaLiterari

Els escriptors no defalleixen

|

Els escriptors en llengua catalana demostraren, una vegada més, que la seva reclama perquè els Ciutat de Palma recuperin la dignitat que li pertoca és més viva que mai. Per tercer any consecutiu, Can Alcover es tornà a omplir de versos en un acte de boicot a la decisió de Cort de mantenir els guardons literaris en castellà.

L'orgull d'un poble per l'educació
Balears » Polí­tica #TIL#educació#29sTotsSomDocents

L'orgull d'un poble per l'educació

|

Quan una llei és injusta allò correcte és desobeïr-la. La frase de Mahatma Gandhi que recordava fa uns dies la respresentant de l'Stei, Maria Antònia Font, tornà a prendre força a Palma. Fa dues setmanes que pares, mares, professors i mestres ho demostren amb la vaga indefinida al centres educatius. Ahir capvespre la societat de les Balears ho demostrà als carrers.

Balears » Ciutat

Enfrontament per les obres del Molinar

|

Representants de l'Assemblea de Joves del Molinar i del GOB es reuniren ahir amb el conseller insular de carreteres, Mauricio Rovira, per translladar-li el desacord veïnal per les obres d'accés a l'autopista al Molinar. Els veïns recordaren a Rovira el gran impacte que tendrà el pas de la carretera pels horts i la preocupació que això genera a la contrada. "Fins i tot el conseller ha reconegut que hi haurà un impacte", assegurava Marcel Pich mentre recordava que "primer ve la destrucció dels horts, després arriba la requalificació dels terrenys i el segueix la urbanització de la zona".

Cultura » Cultura

Consell i Govern ofeguen la Fira de teatre infantil i juvenil

|

Els impagaments del Consell de Mallorca i el Govern han posat entre l'espasa i la paret a la Fira de Teatre infantil i juvenil de les Illes Balears. Les dues institucions deuen als organitzadors de la mostra escènica més de 60.000 euros, cosa que impossibilita la continuïtat de la Fira per a la propera tardor. "Nosaltres no tirarem la tovallola perquè creim en aquest projecte que després de 12 anys s'ha consolidat com a referent teatral", apuntava ahir Jaume Gomila, màxim responsable de l'associació Sa Xerxa, ens organitzadora de la Fira. El problema, altra cop, són els impagaments per part de les institucions que una vegada atorgades les suposades ajudes, no es fan efectives. El principal "deutor" és el departament insular de Cultura del Consell que lidera Joan Rotger.

Cultura » Cultura

Museus en plena activitat

|

Els tallers familiars i la jornada de portes obertes foren les activitats estrella del Dia internacional dels museus. En total, 26 museus i centres expositius s'han afegit enguany a l'efemèride amb un programa especial. Alguns ja fa dies que brufen la diada amb inauguracions o tallers, però ahir fou el punt àlgid de la festa. I és que foren molts els palmesans i turistes que aprofitaren que els museus estaven oberts de franc per recórrer-ne les dependències. Al matí, el vent que bufava a Palma no desencoratjà les famílies que, sobretot amb infants petits, acudiren als centres museístics per aprendre i també gaudir. No debades, l'emblema triat per la Unesco per al Dia internacional així ho deia: Museus (Memòria + creativitat = progrés social).

Cultura » Cultura

MareMostra, punt final

|
Foto de família dels guanyadors amb els responsables del festival. Foto: P.Pellicer.

Punt final a la segona edició de l'Ocean International Film Festival MareMostra. Després de vuit dies de projeccions cinematogràfiques, xerrades, taules rodones i vermuts, el certamen cinematogràfic tanca les portes amb "satisfacció". Segons l'organització, més de 4.000 persones han pres part d'aquest festival tant com a espectadors com en qualitat de professionals. El teatre Principal de Palma n'acollí ahir la gala de clausura davant un públic que, tot i la insistència de la presentadora, no acabà d'omplir tota la platea. La gala serví també per entregar els guardons del certamen, una de les fites més esperades i que presentà l'actriu Marta Simonet.