algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
12°

Vera, el gran senyor de la Cultura de Bauzá

L’anunci de la recuperació de la Direcció general de Cultura ens demostra, una vegada més, la nul·la planificació política del Govern de José Ramón Bauzá envers la cultura, la llengua i el patrimoni del país. Això sí, ho fa sota la tutela d’Antoni Vera com a gran valedor cultural, que veu engreixar les seves competències a cada any que passa: Primer director adjunt del Ramon Llull, després president de l’Institut d’Estudis Baleàrics i ara, per rematar, nou director general de Cultura i Patrimoni del Govern.

Amb aquest nomenament se’n van a norris les declaracions de la destituïda Joana Maria Camps el 2 de maig del 2013 quan anunciava la desaparició de la dita Direcció General. La menorquina ens feia creure llavors que Bauzá eliminava Cultura del Govern no perquè no els importés, sinó per crear una macro-secretaria i demostrar “la importància que dóna Bauzá a la cultura i a l’educació” (en paraules seves).

Com quedam doncs? Bauzá ens vol fer entendre ara que ja no li dóna “importància” a la cultura i l’educació? La veritat és que no ens ha de venir gaire de nou. Amb el tema educatiu fa mesos que veim la importància que li dóna i com no es digna escoltar als docents. Però, en matèria cultural, què passa? Què ha fet Bauzá en aquests tres anys de Govern? La principal acció que va prendre Bauzá en matèria cultural fou el 6 de novembre del 2011 quan anuncià que treia les Balears de l’Institut Ramon Llull. A més d’això, quines grans polítiques culturals ha engegat?

Les polítiques culturals van més enllà de fer de repartidora de subvencions, una cosa que sembla que els polítics de la nostra terra es neguen a entendre. La cultura, senyor Bauzá, també és motor econòmic i generador de riquesa. Però per fer-ho possible és necessari que hi hagui un interès i una planificació, cosa que el Govern popular ha demostrat no tenir. A menys d’un any per a les eleccions, treu la pols a una Direcció General que, ja en temps de Bel Cerdà, va fer aigües per tots costats.

Però encara queda un apunt important a aclarir: Amb quin pressupost comptarà Antoni Vera per posar en marxa el nou càrrec? Amb els doblers que tenia de l’Institut d’Estudis Baleàrics que ara s’hauran de repartir entre més competències? En el que duim de legislatura tant Estarellas com Cerdà van deixar perdre les ajudes que podia donar Madrid i es van dedicar a seguir les dinàmiques que ja estaven en marxa. Una bona exposició de Joan Miró voltant el món no és suficient en tres anys. Calen polítiques planificades, amb cap i peus i, sobretot, dotades de pressupost. Vera haurà de fer mans i mànigues si vol convertir-se en el vertader senyor’ de la Cultura i no crispar més als creadors.

Francesca Marí
periodista i cooperant

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 8 anys

Fa anys vaig anar a treballar a un macropis del Passeig Mallorca, d'aquellas que es deien "bonas families " que parlavan en castellà, i la Sra. hem va dir que havia de pujar pel montacargas i entrar pel portal de les criadas, i jo vaig contestar, cuan tragini einas o materials aixì ho farè, però si no port res ho farè per davant i amb l'ascensor de personas, la boca va formar una "o" ben rodona, pero no va dir n'hi mù.
El sr. Vera per hon el fa entrar ? la sra.Kàiser Cabrer ,per el portal principal o pel de les criadas ?.............
Salut i en veurem de grosses.
Bon article Francis

Valoració:33menosmas
Per jubilat, fa mes de 8 anys

Antoni Vera i Alemany, espòs de na Margarida Isabel Cabrer González hauria d'entendre que per a un funcionari de carrera, filòleg de Llengua Catalana per cert, és una mala taca per la seva fulla de serveis haver anat pujant es graons de la carrera professional sempre de la mà de la seva esposa i en qualsevol cas per l'escala de darrera. Això que fa mala olor podria acabar fent pensar que els escons del Parlament són el lloc on cuinar per a la família

Valoració:33menosmas
Per Cucut, fa mes de 8 anys

I aquest Antoni Vera que no és l'espòs de Mabel Cabrer?
Si és així, anam servits!

Valoració:28menosmas
Per Periodistes investigau, fa mes de 8 anys

La realitat és molt pitjor de la què pensau. Innocents!

Les competències que tenia l'Institut d'Estudis Baleàrics s'han transferit a la Direcció General de Cultura que acaben de crear.

L’Institut d'Estudis Baleàrics és un Consorci Públic i per això les funcions que fan les haurien d’exercir els funcionaris i totes les seves gestions, contractes de compres de serveis, les despeses que tenen, etc. s’harien de sotmetre a l’imperi del Dret Públic. HO FAN??

Ara posaran a una altra persona de gerent a l’Institut d’Estudis Baleàrics que cobrarà un gran sou públic!!

L’Institut és un Consorci Públic però és una gran porta oberta per contractar persones sense oposició, ni concurs de mérits, ni res de res... són moltíssims els contractats a dit. Això és legal?

A l’Institut d’Estudis Baleàrics hi ha docents treballant! Les places d’aquests docents han de ser cobertes als centres educatius per docents contractats. Així cada plaça de docent consta el doble a l’Administració. Per què hi ha tans de docents que en lloc de fer classes fan feines administratives fora dels centres educatius?

Per què no desapareixerà l’Institut d’Estudis Baleàrics ara que té les mateixes competències que la Direcció General de Cultura?

Vera vol, a través de la Direcció General de Cultura, intentar donar una patina de legalitat a tot el què s’està fent a l’Institut d’Estudis Baleàrics?

Són preguntes molt fàcils de contestar. Ara els periodistes només heu d’investigar una miqueta.

Valoració:34menosmas
Per Tita, fa mes de 8 anys

Excel·lent article, però Vera no és l'únic incompetent. Antoni Planas, Cristòfol Vidal i altres enxufats de l'IEB també haurien de desaparèixer pel bé de la cultura illenca.

Valoració:46menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente