muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

La por d'Occident

A Occident s'han encès totes les alarmes a causa de l'expansió de l'Ebola a l'Àfrica Occidental. En mig any el virus ha causat 887 morts i 1.603 infectats detectats. Ara, els organismes internacionals s'afanyen a buscar una possible vacuna encara que sigui amb medicaments experimentals.

El missatge de S.O.S. ha calat especialment a Europa i Estats Units. Ningú pot negar que la situació és preocupant, sobretot en un món globalitzat amb fronteres tan difuses. El que sorprèn és que aquesta mateixa veu d'alarma no s'hagi llançat fa anys per altres pandèmies que castiguen el continent africà i maten moltes més persones. Només la malària causa més d'un milió de morts a l'any, de les quals més de la meitat són nins. A això sí que ho podem considerar una gran epidèmia que no para d'agreujar-se i que, en molts casos, podria evitar amb una simple mosquitera.

Malauradament les morts de 700.000 nins anualment a l'Àfrica per malària sembla no preocupar tant, no omplen pàgines de diaris, ni s'accelera la investigació per a una vacuna. La diferència entre una malaltia i una altra és que a Occident tenim mitjans farmacèutics capaços de pal·liar els efectes de la malària. Mentrestant, el virus de l'Ebola avança sense que Occident tingui una solució. Aquí radica la diferència. L'alarma s'alça a Occident, el continent africà fa anys que pateix.

Francesca Marí
Periodista i cooperant a Wosen Yelesh

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Evidència, fa mes de 9 anys

Segurament el virus de l´Eloba ja campa per tot el món. Abans que es detectàs la malaltia, entrava i sortia d´Europa tothom que volia i sense control.
Jo, el que no entenc és per què he de contribuir a repatriar persones que no em van demanar permís per anar a treballar (els horaris se´ls posen ells i les condicions laborals també) on ells volgueren.
I a més, si són tan cristians, i no tenen cura, per què
volen provar d´infectar altres llocs?
Si haguessin decidit quedar on eren (i morir-hi) serien més coherents i reconeguda la seva tasca. Però quan les coses van malament, les rates abandonen el vaixell. Veniu-me a assistir (no era un simple bitllet d´avió). Si al final és l´Estat qui s´ha de fer càrrec de les missions, ONGs etc., per què es diuen NO-GUVERNEMENTALS? En aquest cas, crec que s´haurien de fer oposicions com ha de passar tot fucionari públic.

Valoració:1menosmas
Per ergo, fa mes de 9 anys

Joan Miró Font: O sea que se procrea mucho porqué el índice de mortandad también es muy alto. O sea que hay que poner mucha gente en el mundo, sabiendo que se van a morir pronto y mientras no la palman, a vivir de forma. inhumana. Quins melons (o coions) teniu germà, que son de molla vermeie. En el Africa negra, en Filipinas, en el sureste asiático, en India, en Sur América etc. etc., la verdadera ruina es el exceso de natalidad. Y mientras no se consiga, vivirán en la penuria y en la miseria. Pero claro, como no gobierna uno, se atasca el otro. Asi les va. Y la humanidad viendo estos "espectáculos" que hielan el alma. Yo no sé que religión profesas, pero lo del "creced y multiplicaros" en un planeta con más de 7.000 millones de personas es un disparate. Además esto se incrementa de forma exponencial.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 9 anys

I la pressió demogràfica?

Les societats primitives tenen un equilibri demogràfic.

Aquesta dona parla de medicaments, però se oblida
del menjar.
Precisament les organitzacions altruistes són les
culpables de rompre els equilibris demogràfics.

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

A Ergo
Allà on s'índex de natalitat és tan alt és perquè precisament és molt més alt es de mortalitat i es procreen el màxim de fills perquè en puguin subsistir també el màxim possible. Es nordirlandesos d'origen cèltic (mal anomenats catòlics), es albanokosovars o es kurds en són bons exemples, a part de l'Àfrica

Valoració:2menosmas
Per ergo, fa mes de 9 anys

La vacuna no se ha conseguido, y probablemente no sea tan difícil conseguirla, ya que solo afectaba a cuatro desgraciados del contienente africano y estas pobres personas, en todos los sentidos, no tienen un duro. Se han gastado miles de millones en armamento, pero la vacuna como iba destinada, en principio, a estas personas, no se ha hecho nada. Pero cuidadin, que las epìdemias se pueden propagar en menos que canta un gallo. Y por aqui anda una miembra que viene a decir que la llegada de la enfermedad a Baleares es imposible. Ojalá. Pero no me creo nada. El problema es doble ya que en muchos paises del Africa negra se vive igual o peor que en los tiempos de Cristo. No han avanzado nada. No han podido, no han sabido o no han querido, o todo a la vez. No tienen nada, pero su afán de procrear no tiene medida. Ahí radica parte de su miseria. El control de la natalidad es completamente necesario. Es mucho mejor tener un hijo sano y con probabilidades a doce famélicos y sin nada que comer. Por su propio bien en primer lugar y de rebote para el nuestro, hay que conseguir esta vacuna y otros medicamentos para erradicar esta pandemia. Si se abre una cuenta, no tendré ningún impedimento en aportar una cantidad significativa. Para la vacuna, pero no para que cuatro golfos de beneficien de las personas de buena voluntad.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente