cielo claro
  • Màx: 22.25°
  • Mín: 13.08°
22°

Jornada d'incertesa i silencis a la UIB

20336

Tranquil·litat absoluta al campus universitari de la carretera de Valldemossa. Les eleccions a rector no han trastocat per a res l'activitat universitària d'avui matí, encara que pel cap baix se sentia un rum-rum d'incertesa sobre qui seria el nou rector. Enquestar alumnes i professors perquè donassin el seu parer sobre ambdós candidats, Antoni Riera i Llorenç Huguet, era missió impossible. Eren ben pocs els que es volien postular cap una o altra opció. La majoria no es volien significar però asseguraven que els resultats estaran molt igualats.

Cap a les dues del migdia, l'activitat a l'edifici de Son Lledó, on votava el professorat, era continuada. Hores abans fins hi tot hi havia hagut coes a les dues taules instal·lades a l'edifici. "No trobaràs ningú que te vulgui dir el seu vot", avançava un veterà professor d'Humanitats que augurava que per a seva facultat hi han hagut "qualque joc brut" per part d'un dels candidats. "La cosa està difícil", sentenciava sempre i quan mantingués 'l'anonimat'. Gonzalo López Nadal, professor de la Facultat d'Economia, tampoc volgué avançar el seu vot, però sí que reconegué que en aquestes eleccions a rector "no es vota per una o una altra candidatura, sinó en contra d'una o altra persona", sentenciava.

La incertesa, doncs, planava per tots els edificis del Campus. I és que el fet que tant Riera com Huguet portin al seu equip part dels vicerectors que treballaren amb l'enyorada Montserrat Casas, encara han desconcertat als electors. "He votat en blanc perquè tant un com altre candidat tenen gestors molt bons, però m'ha sorprès que l'equip de Casas es dividís en dos", explicava la professora d'anglès Núria Borrull. A les dues del migdia un 67,67% del professorat havia dipositat la seva papereta. En realitat, els seus vots seran decisius. Com també ho serà la participació del personal administratiu i de serveis (PAS) que només al migdia ja havien votat el 73,71% i que, aquests sí, matenien silenci absolut vers el seu vot.

Com sempre, el col·lectiu d'estudiants és el més nombros (més de 14.000 alumnes), però és qui menys hi participa. Val a dir també que els seus vots només compten un 25% del resultat final i, a més, ambdós candidats han passat de llarg de la comunitat majoritària. En en el cara a cara Huguet i Riera en cap moment parlaren dels estudiants. "Dos candidats són massa pocs", assegurava l'estudiant de Filosofia Ana Schanabel que tampoc volgué dir a qui votava.

A l'edifici Mateu Orfila, Facultat de Física i Química, l'ambient es respirava diferent. No de bades el record de Casas encara és present. Allà sí que una valenta alumna avançà a dBalears el seu vot: "Votaré Antoni Riera perquè dins el seu grup aposta pels temes d'investigació i ajudes", assegurava l'estudiant Iris Morey.

Tampoc no tingué problema en postul·lar-se, Nicolau Dolç, degà de la facultat de la Filosofia que durant setmanes ha fet campanya per Riera i ahir matí feia d'interventor a la taula de l'edifici Ramon Llull. "L'opció d'Antoni Riera és la més adequada per l'època que vivim i perquè és molt necessari un canvi generacional a la UIB", setencia.

Caldrà esperar algunes hores per saber el resultat final que es calcula que es donarà a conèixer cap a les vuit i mitja del capvespre. És la lluita entre un economista jove i amb aires de canvi, Antoni Riera, i un exrector que asseguren que fa dos anys que treballa per a la reelecció, Llorenç Huguet. Saber qui ha votat a qui, de moment, és impossible.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per moises, fa mes de 10 anys

Si has tingut un www.accident.cat, truca al 651 028 945 i t'aconseguirem la màxima indemnització possible.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente