S'aprova la creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears
El Consell de Govern ha aprovat el Decret de creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la...
El xef Jaume Gómez, guanyador de la final del III Concurs de Cuina amb Peix Popular
El guanyador de la tercera edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular ha estat el xef Jaume...
Èxit de participació en el taller de cuina prehistòrica del Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca
Aquest dissabte el Parc Arqueològic del Puig de sa Morisca, situat al municipi de Calvià...
Presentació del llibre 'Cuina mallorquina de fa cent anys' al Bar S'Agrícola
Dia 22 d'octubre, a les 20 h, es farà la presentació del llibre Cuina mallorquina de fa cent anys ...
Editen 'Modo de cuinar a la mallorquina' dins 'La Col·lecció de Receptaris Històrics de Cuina Catalana'
La Col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de la Cuina Catalana
El llibre 'Cuina de la passió', de Tomàs Vibot, reivindica que la gastronomia és cultura
Tomàs Vibot Railakari, filòleg, investigador, escriptor i promotor cultural mallorquí,
'Cuina de la passió' de Tomàs Vibot, aquest dimarts, 19 de març, a Can Alcover, Palma
La llibreria Quart Creixent i El Gall Editor organitzen la presentació del llibre
Carme Contestí: «He canviat molt, d’allò que feia al principi. Ara és tot molt visual i molt ràpid»
Carme Contestí és la creadora del compte d’Instagram ‘Eating.arts’, en el qual divulga...
Sus a la Fira del Fang de Marratxí
Marratxí inaugura aquest dissabte la XXXV Fira del Fang, que se celebrarà...
Contingut Patrocinat
Manipulació higiènica dels aliments: evita el risc d'emmalaltir-te
En els darrers anys ha augmentat la preocupació dels ciutadans...
Una jove mallorquina competirà pel VI Premi Promeses de l'alta cuina
L'escola d'alta cuina Li Cordon Bleu Madrid ha donat a conèixer els deu finalistes...
Contingut Patrocinat
Coses que pots fer amb un robot de cuina i segurament no coneguis
Encara no tens un robot de cuina a la teva casa? Estàs renunciant a la possibilitat de fer tota una gran sèrie de plats...
La «revolució» de la cuina mallorquina, al Financial Times
A l'edició dels dissabtes, FTWeekend, un dels diaris més importants del món, el Financial Times, retrata la «revolució» de la cuina mallorquina dels darrers 10 anys.
Una dona de 84 anys pateix cremades a Palma per un accident a la cuina
Una dona de 84 anys pateix cremades de segon grau a cames i mans després de patir un accident mentre cuinava al seu domicili, segons han informat fonts dels Bombers de Palma i del Servei d'Emergències de l'112.
Quatre persones ateses per un incident amb una olla que era al foc
Quatre persones, entre elles, tres agents de la Policia Nacional, han hagut de ser ateses després de cremar-se amb una olla que era al foc, la qual cosa ha provocat una gran fumera en un pis, ubicat al carrer de José Vargas Ponce, número 37 de Palma, segons han informat fonts del Servei d'Emergències de l'112.
La cuina de qualitat fa front a la crisi amb inventiva
Per fer front a la crisi no hi ha cap altre remei que plantar-li cara. Així de clar ho té el cuiner Tomeu Caldentey del restaurant Molí d'en Bou, distingit amb una estrella Michelin. Ha abandonat Sant Llorenç per traslladar-se a la costa llorencina, a la Coma, i oferir una millor oferta dins del complex hoteler Protur sa Coma Resort. Caldentey justifica el trasllat a la Coma "per afrontar el futur" després de nou anys a Sant Llorenç i haver tocat sostre.
La Mostra de Cuina Mallorquina homenatja Tomeu Esteva
Imatge d'arxiu del cuiner Tomeu Esteva. Foto: P. Bota. La XVII Mostra de Cuina Mallorquina comença demà dimecres i conclourà diumenge 15 de maig, en una edició en la qual es ret homenatge al cuiner Tomeu Mestre, a través de set receptes seves. Apel·lant als cinc sentits i amb plats tan suggeridors com frit mariner, sopes de matances una mica coents, bacallà amb sobrassada i mel, amanida de patates i pop, oli d'oliva i pebre bord, pastís de formatge fresc, pastís de brossat amb nous, mel i figues seces, entre d'altres, la presidenta de l'Associació Empresarial de Restauració de Mallorca (CAEB), Pilar Carbonell, ha explicat els detalls de l'organització de la Mostra, que explicarà aquest any amb la participació de 38 restaurants repartits en 18 municipis de l'illa.
CCOO amenaça d'aturar les cuines de Son Espases
Comissions Obreres ha presentat davant l'Ib-salut un preavís de vaga dels cuiners de Son Espases. El sindicat avança que les aturades seran diàries, entre les 14.30 i les 15.00 hores, a partir del 21 de febrer. Aquesta aturada de 30 minuts pretén forçar la direcció de Son Espases a negociar millores en les condicions laborals de la plantilla (uns 60). Manel Garcia, portaveu sanitari de CCOO, explica: "Hi ha una presumpta cessió il·legal de treballadors, perquè empleats públics de la cuina de Son Espases, que només haurien de cuinar per als pacients, també han de cuinar els menús de les dues cafeteries, que són de gestió privada".
Cuina molecular: plaer o verí?
Els cuiners han anat molt lluny en l'objectiu d'innovar als fogons. Tan lluny, que Itàlia ha guaitat pel penya-segat i ha sentit vertigen. Posen en perill els cuiners als seus comensals? Caurà mai enverinat, cap client dels grans xefs de la cuina moderna? Aquest mateixos interrogants han passat pel cap dels legisladors italians. En conseqüència, han decidit prohibir fins a nova ordre l'ús d'un grapat de substàncies químiques i additius als restaurants.
- Redueixen de 37,5 a 35 hores l’horari laboral setmanal dels docents dels centres públics de les Illes Balears
- Mercadona acomiada una treballadora per haver atès els clients en català
- Admès a tràmit el Recurs d’inconstitucionalitat contra l’amnistia al sòl rústic de la llei de simplificació
- L’OCB impulsa una campanya perquè les famílies coneguin els beneficis d’escolaritzar els infants en català
- Denuncien el desplegament policial a la protesta contra la massificació i que s'identificàs manifestants