S'aprova la creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears

TW
0

El Consell de Govern ha aprovat el Decret de creació de l’Acadèmia de la Cuina, del Vi i de la Gastronomia de les Illes Balears, una nova corporació de dret públic que neix amb l’objectiu de reivindicar la rica tradició gastronòmica de les Illes i donar-hi suport.

Aquesta Acadèmia tendrà com a missió principal investigar, defensar, estudiar, elaborar, codificar, preservar i difondre la cuina tradicional i els vins de les Illes Balears. Amb aquesta iniciativa, el Govern vol garantir la continuïtat d’un patrimoni cultural i culinari únic, tot fomentant-ne el coneixement i el reconeixement, tant en l’àmbit local com internacional.

La nova entitat estarà formada per un màxim de trenta acadèmics numeraris, a més de membres d’honor i assessors, de manera que s’assegura la participació equilibrada de totes les illes i una representació justa entre dones i homes. L’Acadèmia actuarà com a òrgan assessor del Govern i de les institucions públiques en matèria de cultura gastronòmica.

El Decret especifica que l’Acadèmia començarà l’activitat amb la convocatòria d’una assemblea per aprovar els estatuts i escollir la Junta Rectora. A partir d’aquí, podrà iniciar els seus projectes de recerca, divulgació i formació en l’àmbit de la gastronomia balear.