muy nuboso
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 12.74°
14°

Quatre bodegues de les Balears reben gairebé un milió d'euros per fer inversions

El Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (FOGAIBA), depenent de la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha acabat d'abonar les ajudes d'inversions en bodegues corresponents a l'exercici FEAGA 2021. Aquesta ajuda està emmarcada en el Programa de Suport al Sector Vitivinícola (PASVE) 2019-2023, finançat al 100% per la Unió Europea. En total, quatre cellers de les Balears han rebut 947.309,23 euros.

Aquestes ajudes van dirigides a les inversions en instal·lacions de transformació, infraestructura vitícola, i estructures o eines de comercialització dels productes vitivinícoles, amb l'objectiu de millorar el rendiment de les empreses, millorar l'adaptació a les demandes del mercat, augmentar la seva competitivitat, millorar l'estalvi d'energia, l'eficiència energètica i els processos sostenibles.

El suport màxim als cellers és d'un 40% de la inversió prevista. La distribució dels fons existents es fa en el marc de la conferència sectorial d'agricultura i es tenen en compte els projectes presentats a cada territori de l'Estat.

La línia d'inversions en cellers és una línia del PASVE. Les altres són reestructuració i reconversió de vinyes, promoció, destil·lació, emmagatzematge i collita en verd. Fins al moment, les Balears han rebut 4.770.479,1 euros, l'1,11% dels fons distribuïts a l'Estat espanyol. Es tracta d'una quantitat considerable, tenint en compte que les Illes Balears compten amb el 0,03% de la superfície de vinya de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Incomplet, fa mes de 2 anys

En Casado i el Govern de n'Armengol que no defensa la llengua catalana amb determinació.

Valoració:1menosmas
Per Llull, fa mes de 2 anys

Disculpau que ho esmenti, però "bodega" és un mot castellà. En català és "celler".

Valoració:6menosmas
Per Nofret, fa mes de 2 anys

Un abús, això no és repartir ajudes, això és afavorir els grossos i concentrar beneficis

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente