nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

Ha mort el conegut actor bunyolí Rafel Ramis

L'actor Rafel Ramis (Bunyola, 1950) ha mort a causa d'un càncer, a la seva Bunyola natal, aquest diumenge, a l'edat de 72 anys.

Rafel Ramis es definia a ell mateix com un home de teatre, però també va treballar en la televisió i en el cinema.

Es va iniciar en el teatre en els anys 70 al seu poble. Durant dècades va treballar de comptable en el sector de l'hostaleria (des de 1973), però ja aleshores era un apassionat de la interpretació. Estudiava el Batxillerat nocturn i a la sortida de l'institut es desplaçava fins a Bunyola per assajar. Més endavant, va actuar en tres companyies: Teatre de Bunyola, La Lluna de Teatre i Cucorba.

Va interpretar tots els estils i gèneres amb propostes diferenciades des de Miquel Puigserver o Joan Mas, a Joan Guasp o Alexandre Ballester, passant pels clàssics antics i moderns com Shakespeare, Molière o Kundera. Va pujar als escenaris en prop d'un centenar d'obres, entre altres Kabyl, Joanot Colom, La dida, Els Enamorats, Faust o Falstaff.

A televisió va participar a les sèries d'IB3 'Llàgrima de sang' i 'L’Anell', totes dues varen tenir un bon èxit d'audiència.
I al cinema va participar a la pel·lícula de Rafa Cortés, el 2007, titulada 'Jo'. També va tenir un paper en la pel·lícula d'Agustí Villaronga 'El ventre de la mar', estrenada en 2021.

Rafel Ramis va ser una de les principal cares de la campanya popular Mallorca m'agrada!' impulsada per l'Obra Cultural Balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.