muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
19°

Camps assegura que "no es rendirà" i nega que el TIL dispari el fracàs escolar

La consellera menorquina diu que la història els jutjarà i el temps demostrarà si la seva tasca ha estat ineficaç. | Joan Torres.

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha assegurat avui que «no es rendirà» en la seva tasca d'implantar les polítiques educatives del Govern, entre elles, el Decret de tractament integrat de llengües (TiL), un projecte que ha negat que hagi augmentat el fracàs escolar a Balears.

Camps s'ha referit a aquest assumpte en el ple del Parlament, en el qual la bancada de l'oposició ha col·locat en els llocs de cadascun dels diputats un cartell amb el lema «Volem un curs normal».

«Aquest Govern el que vol és que aquest curs comenci amb il·lusió» per part dels menors, els pares i els docents «per ensenyar, per fer que aquests fillets aprenguin més», ha contestat Camps al diputat socialista Joan Boned, que li ha preguntat si considera que aquest curs començarà aquest divendres amb normalitat, quan s'ha convocat una jornada de vaga per dilluns que ve.

El Govern vol «tranquil·litat», ha apuntat Camps, que ha acusat als grups de l'oposició de ser els interessats en què el curs no comenci amb normalitat.

«De què tenen por, que el PP pugui fer una llei que vagi bé, que els nostres estudiants millorin», ha indicat Camps, qui ha reiterat que el Govern dialoga amb els representants democràtics dels treballadors, com ho demostra haver aconseguit «el millor pacte d'interins dels últims anys».

Millorar les condicions dels docents és part d'aquest consens, ha assenyalat la consellera, qui ha aclarit que «diàleg» no significa «rendir-se».

«Aquesta consellera no es rendirà, no en tingui cap dubte (...). La ineficàcia del meu treball, el temps ho dirà», ha expressat Camps davant les afirmacions de Boned, que l'ha acusat d'«ignorància» i de «desgovern educatiu».

El socialista ha dit que té la «il·lusió i esperança» que aquest serà l'últim any en què un curs escolar comenci de forma anormal.

«La història ens jutjarà, estic convençuda», ha tornat a dir per la seva banda Camps, que ha defensat avui que el fracàs escolar no ha augmentat a Balears, com ho reflecteixen les últimes dades del departament autonòmic, que en tot cas no ha facilitat.

Camps ha respost també una pregunta de la diputada del PP, Aina Aguiló, que li ha demanat una valoració dels resultats acadèmics 2013-2014. Així, ha negat que l'aplicació del TIL hagi influenciat en l'augment del fracàs escolar a les illes, com preveien alguns.

A més, la consellera ha agraït la tasca de tots els qui des dels centres educatius, especialment els docents, han lluitat per «eliminar la política de les aules».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Ja ho sap, Sra. orba?, fa mes de 9 anys

Aquesta... de la Conselleria que es fa dir Camps, que està en educació i no va aprendre de fer una o amb un tassó, -si n´hagués sabut no s´hauria mogut de la immobiliària, però va anar de rota batuda- qualcú dels seus li hauria de fer entendre que per solucionar un problema, i ella el té molt gros, és admetre que hi ha un problema. Si no, no el resoldrà mai.

Valoració:5menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), també conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (10-9-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:3menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

El català ni és útil, senyor Salvador?

Jo em vaig pagar els estudis fent traduccions en català.

Si no hagués dominat perfectament la nostra llengua, no tendria la carrera que tenc.

Molts d'amics meus que haurien volgut estudiar i que no dominaven el català, no trobaren feina i, de la carrera que volien fer, un toc a la barra.

Valoració:3menosmas
Per Pep, fa mes de 9 anys

Aquesta dona té ben menjat el caparrot, com tots els de la secta del PP!!

Valoració:6menosmas
Per Un filòleg català sense sortida, fa mes de 9 anys

Sí sí, Salvador sense sortida, però jo cada mes 2000 eurots a la butxaca per tenir la filologia catalana. I molts altres professors, mestres i d'altres persones de diferents especialitats i matèries, per tenir el català com a llengua pròpia, o acreditar-ne el coneixement formal per al treball, de 1500 a 3500 euros mensuals.

I tu per ser tan llest i no parlar-lo, quants en cobres, de doblers, setciències?

Valoració:8menosmas
Per PP = Partido Pancastellanista, fa mes de 9 anys

Ya lo dice Margallo: España no acepta lecciones sobre el cuidado del catalán-valenciano-balear-LAPAO… Nos las dio todas Jack el Destripador.

Valoració:0menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

Aquesta poma que no sap res d'educació demostra cada dia que la ignorància és atrevida, però que més ho és l'adoctrinament de partit que fa que puguis negar l'evidència i quedar-te tan ample creient que aquesta majoria absoluta que per gràcia de les lleis que heu fetes teniu convertirà en veritat qualsevol desbarat, o que podran enganyar massa temps a algú escampant notícies falses. Un fracàs com un cabàs perquè està mal parit (com ha d'estar, fet pels qui no en saben contra les opinions dels que si), o no, perquè per ells, que els infants es (des)formin com a ma d'obra barata dels seus ja els hi va be).

Menys mal que queda poc perquè els ineptes aquests que ens volen fotre ens governin, i tornar al concepte d'educació com allò que forma ciutadans.

Valoració:12menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

Mira cuana mari, pareix a la foto la cantant de pimpinela...

Valoració:13menosmas
Per Voro, fa mes de 9 anys

Salvador, el seu comentari és lamentable, profundament lamentable... "en fin, la ignorancia no tiene límites"...li ho dic amb la seua llengua.
Ah, a mi no cal que em perdone la vida... que jo el castellà (encara que el conec molt bé), ni l'anglés em serveixen de res a la meua vida cotidiana... que es creieu el cul del món...

Valoració:16menosmas
Per Juanamari Sex Symbol, fa mes de 9 anys

Un anyet més de resistir el nyarro foraster i antimallorquí del TILufo i DEROGACIÓ IMMEDIATA.
RESTABLIMENT IMMEDIAT DEL DECRET DE MÍNIMS

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente