cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 24°
24°

Pimeco assegura que la Plataforma contra els Megacreuers es nega a reunir-se amb la patronal

La Patronal del Petit i Mitjà Comerç, Pimeco, ha assegurat aquest dilluns que ha intentat reunir-se amb la Plataforma contra els Megacreuers en «nombroses ocasions» però que no aconsegueixen materialitzar aquesta trobada. Segons la patronal, la Plataforma evita la reunió per aquests motius:

  • «No volen escoltar que Palma ha perdut 124 escales respecte al 2019, cosa que representa un 21% de descens respecte a l'any 2023, i que el comerç necessita mantenir i fins i tot augmentar lleugerament el nombre d'escales per subsistir.
  • No volen sentir que Palma no està saturada. Dels 1.9 milions de creueristes que varen arribar al port el 2023, només 500.000 varen visitar la ciutat, la resta visità altres llocs de Mallorca o es va quedar al vaixell. A més, a l'estiu, quan la calor apreta, són principalment els creueristes els que visiten la ciutat. El nucli antic de Palma és el segon més gran d'Europa i inclou uns 3000 negocis; necessitam una gran afluència de gent per subsistir.
  • No volen escoltar que segons els estudis de la UIB i l'Autoritat Portuària de Balears, els creuers no són cap problema de contaminació per a la ciutat ni per a les persones. En el mateix sentit, la Universitat Rovira i Virgili afirma que els creuers no són un problema de contaminació per a Palma. A més, els creuers cada cop més usen energies verdes.
  • No volen escoltar que els creuers tenen les seves dessaladores i no tenen necessitat de carregar aigua.
  • No volen escoltar que quan està ennuvolat o plou, els residents optam per agafar massivament els nostres cotxes, cosa que contribueix al col·lapse de la ciutat, que aquest col·lapse no està provocat pels creuers, i que en aquests dies l'escassetat de taxis es deu a la manca de mobilitat dels mateixos taxistes.
  • No volen escoltar que l'eliminació o reducció dels creuers causaria un dany significatiu i irreparable al teixit productiu de Mallorca, ja que contribueixen a millorar la connectivitat aèria amb tota Europa entre moltes altres variables.
  • No volen escoltar que els arguments que donen suport als anticrucers perquè es limiti els creuers estan fundats en les perfeccions errònies i en experiències anecdòtiques. Hem intentat promoure un intercanvi d'idees fonamentat en evidència i anàlisi objectiu, cosa que podria donar llum sobre la complexitat del tema i facilitar l'adopció de mesures més informades i efectives, però no han volgut.
  • No volen escoltar que nosaltres, els comerciants, també som veïns i que som part importantíssima de la ciutat; si se'n va el comerç, arriba la delinqüència, i que com a veïns demanam que es mantinguin les visites dels creuers a la ciutat i que es modifiqui el memoràndum per poder assolir si es pot les xifres 2019».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pep, fa 2 mesos
Que vols dir que si a florencia estan anegats de gent noltros mos hem de conformar?, aqui hem de lluitar per prohibir es creuers totalment.
Valoració:9menosmas
Per PETRA, fa 2 mesos
Com més en serem més riurem!
Valoració:-5menosmas
Per Yomismo, fa 2 mesos
Está semana estuve en Florencia y había el doble de turistas por el centro respecto a Palma. Aquello sí que es pesado para los residentes
Valoració:-9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente