algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

La Fiscalia demana un any de presó per als dos indignats detinguts després del desallotjament de la plaça d'Espanya

La defensa nega els fets relatats per l'acusació i denuncia l'escassa activitat probatòria realitzada durant el procés

La Fiscalia sol·licita un any de presó i una multa de 720 euros per als dos 'indignats' que el 3 de juliol del 2011 van ser detinguts durant una protesta contra el desallotjament dels qui durant aquells dies van decidir acampar a la plaça d'Espanya a favor del moviment 15 M. En concret, se'ls acusa d'un delicte de desobediència greu i resistència i d'una falta de lesions.

De fet, el jutge instructor, mitjançant un acte ha acordat l'obertura del judici oral contra els inculpats Ll.C.M. i J.C.Q., els qui segons el Ministeri Públic van desplegar una resistència activa contra els agents de policia quan aquests es trobaven dispersant els 'indignats'.

Tanmateix, els acusats neguen els fets, tal com els relata la Fiscalia en el seu escrit, i asseveren que el que realment va passar no és constitutiu de cap infracció penal. En el seu escrit de defensa, Ll.C.M, assistit pel lletrat Pablo Alonso de Caso, apunta no obstant això que per al supòsit de què així siguin finalment considerats, seria procedent alternativament aplicar l'atenuant de dilacions extraordinàries i indegudes.

I és que, segons assenyala l'advocat en el seu escrit, des de la primera actuació judicial realitzada el 5 de juliol de 2011 fins al 5 de març d'enguany, quan el magistrat decretà el final de la instrucció, "van passar set mesos en el transcurs dels quals no es va produir cap activitat judicial el respecte".

De fet, el lletrat ja va denunciar l'escassa activitat probatòria del procés, la qual cosa retallava el dret de defensa d'ambdós imputats. És més, recriminava que l'acte que va posar fi a les investigacions mancava d'argumentació fàctica i sí que comptava amb una fonamentació "pobre, vàcua i ambigua" que provocava una "greu indefensió".

Fonts policials van apuntar llavors a que J.C.Q., per a qui el jutge d'instrucció ha decretat una fiança civil de 400 euros, va pujar sobre el monopatí que portava en aquell moment per acabar llançant-se sobre un dels agents, a qui va mossegar. Mentrestant, Ll.C.M. va començar, suposadament, a propinar empentes a un altre dels efectius per defensar-se de les càrregues policials que estaven produint-se.

Altercats

En concret, els dos imputats van ser detinguts durant una marxa que part dels 'indignats' va realitzar pel centre de la capital balear després de la concentració celebrada en plaça d'Espanya pel desallotjament de l'acampada. Van ser necessaris tres agents de la polici per reduir a un dels 'indignats' i emmanillar-lo davant més d'un centenar de persones que cridaven als agents exigint-los que detinguessin els corruptes i no els 'indignats'.

Durant les càrregues policials es van viure moments de tensió, sobretot en la plaça Santa Eulàlia així com davant el Mercat de l'Olivar i a la plaça Espanya. Concretament, la Policia va arrestar un dels 'indignats' davant el mercat de l'Olivar i l'altre en la rebatejada com a plaça Islàndia per part del Moviment 15-M.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per esther montoliu, fa mes de 9 anys

A veure si cuideu més les notícies. Als dos joves s'els acusa de fets diferents. Un dels joves no s'ha presentat al judici. Feu una barreja entre els dos . i no expliqueu bé la resposta del acusat i les conclusions del advocat defensor. UN POC MÉS DE PROFESSIONALITAT, PER FAVOR !

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente