cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
15°

Més de 250 persones clamen contra l'atac al Casal Voltor Negre

Imatge de la concentració d'aquest dilluns. | Alejandro Sepúlveda

'El Casal no es toca. Feixistes ni al Mallorca ni a Mallorca' ha estat el lema de la concentració d'aquest dilluns capvespre a la plaça de Cort. Més de 250 persones s'han aplegat per mostrar el seu suport al Casal Popular Voltor Negre que patí un atac d'ultres espanyolistes el passat divendres.

Amb crits de "fora nazis" o "què farem? Fora nazis", ha transcorregut la protesta totalment pacífica i enmig d'importants mesures de seguretat. El portaveu del Casal Voltor Negre, Jaume Masdeu, ha atribuit els fets a "grups neonacis del Mallorca" que "prèviament ja havien pintades amenaçants".

Entre les persones que han assistit a la protesta per mostrar el seu suport al Casal s'hi ha pogut veure a l'expresidenta del Parlament, la socialista Aina Rado; el regidor de Cort per MÉS, Antoni Noguera, així com membres de l'Assemblea de Docents i dels encausats per ocupar la Conselleria d'Educació.

Els fets
Una dotzena d'extremistes vestits amb camisetes del Reial Mallorca assaltaren el Casal Voltor Negre de Palma, ubicat al carrer Eivissa, molt a prop de la Prefectura de la Policia Nacional. Un cop a l'interior, el destrossaren i llençaren a l'aire cadires i taules. També trencaran els vidres del local.

Durant l'assalt se sentiren crits que deien "baleàrics de merda". Es dóna la circumstància que poc abans havia tingut lloc la manifestació mallorquinista a la plaça de les Tortugues contra l'actual directiva del club, que aplegà unes dues mil persones.

Entitats que han mostrat el seu suport als atacs:
Alerta Solidària
Ateneu de Felanitx
CGT-BALEARS
Endavant-OSAN
Mallorquinistes contra el feixisme
Xitxeros amb Empenta
Col·lectiu Albaïna
UPyD

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per foner, fa mes de 9 anys

Arruix voltors catalans de sa nostra terra!!
Visca es voltor negre mallorquí!!

Valoració:-1menosmas
Per Mercè Illa, fa mes de 9 anys

Només un feixista no condemna els atacs feixstes. I el nacionalisme espanyol radical és hereu del franquisme i nebot del nazisme.

Valoració:1menosmas
Per Aquí en català!, fa mes de 9 anys

Compatriotes:

Que no ens imposin, també en aquest fòrum, el LEPE (Lengua Española Propia de España...), conegut a l'Aragó amb el nom de LAPOLLA (Lengua Aragonesa Propia de Otros Lindos Lugares de Aragón...) *. Deixem sense respondre ni valorar els comentaris escrits en "la llengua cooficial distinta del català" ** i si podem evitar de llegir-los, millor. Demostrem, amb fets, que aquí el foraster no és útil ni necessari o, dit d'una altra manera, no permetem que ningú -evidentment mal educat- pugui considerar el català com inútil i innecessari ni que pugui prescindir d'aquest idioma en el territori on és l'única llengua pròpia.

*S'ha d'advertir que aquestes denominacions no són un menyspreu a la llengua castellana ni tampoc als espanyols en general, sinó un "homenatge" adreçat només als espanyols que, avui (28-10-2014), continuen anomenant el català com -i això no és broma- LAPAO (segons ells: Lengua Aragonesa Propia del Área Oriental).

**Un altre "homenatge", aquest pic a en Rafel Bosch que va utilitzar aquesta fórmula per tal d'amagar el nom de la nostra llengua.

Valoració:4menosmas
Per Jimi, fa mes de 9 anys

Al darrer comentari: si no vaig errat, me sona que els "atacs feixistes" a UPYD varen ser un poc de pintura als vidres. Si bé també s'ha de condemnar, crec que no és comparable, aquí se varen rompre vidres, destrossar mobiliari, amenaces, etc etc.

Valoració:10menosmas
Per Pep Ensenyat, fa mes de 9 anys

No soc precissament un seguidor de na Rosa Díez i la seva banda però s'ha de reconèixer UPyD sol condemnar tots els atacs (també ho feren quan allò de l'Arbre de la Memòria).

Potser és només un gest de cara a la galeria però al manco són més elegants que el PP i altres.

Valoració:-3menosmas
Per ni znazis ni maulets, fa mes de 9 anys

¿El casal ha denunciado alguno de los ataques fascistas a la sede de UPyD?
No, ¿verdad?
Aquí vemos claramente la categoría moral y el cinismo de unos y otros.

Valoració:-2menosmas
Per Biodramina, fa mes de 9 anys

@Joan

Fácil: deja de ducharte.

Valoració:-2menosmas
Per spain is pain, fa mes de 9 anys

Els únics nazis que veig són els espanylistes, colonialistes, imperialistes, franquistes, castellans. Ja està bé de barrejar nazisme i catalanisme.
Els que no deixen votar són els espanyols, no els catalans. Si aquest és el vostre únic argument, sou ben pobres intelectualment. Les vostres fòbies no vos deixen pensar (si sabeu el que vol dir això).

Valoració:14menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Com puc fer-me soci?

Valoració:12menosmas
Per abundio, fa mes de 9 anys

Entenc que les entitats que es relacionen han condemnat l'atac...

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente