algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El 'govern del canvi' ja lidera Palma

José Hila en el moment de rebre la vara de la ciutat de mans del batle sortint, Mateu Isern. | Foto: dBalears

El canvi de color polític a l'Ajuntament de Palma s'ha escenificat aquest dissabte amb la presa de possessió del socialista José Hila. Després de setmanes d'intenses negociacions aquest divendres s'anunciava l'acord definitiu: PSIB, MÉS i Som Palma seran els responsables de governar la institució municipal durant els pròxims quatre anys. Hila serà el batle els dos primers anys, Antoni Noguera el rellevarà en el càrrec els dos darrers i Miquel Comas, en sarà de portaveu.

L'acte d'investidura començava puntual a les 12 del migdia amb el jurament del càrrec de regidors dels 29 membres que ocuparan el consistori palmesà els pròxims quatre anys. Els deu regidors de MÉS i Som Palma han promès el càrrec i el respecte a la Corona, per imperatiu legal, i no per consciència com la resta de membres de les altres formacions.

El ple ha seguit amb la votació per designar el nou batle. Com ja estava previst els 16 regidors que sumen PSIB, MÉS i Som Palma han votat la investidura del socialista José Hila. Els regidors del PP han votat la investidura de Margalida Duran, mentre que els quatre representants de Ciutadans ho feien pel seu candidat Josep Lluís Bauzá. Finalment, doncs, José Hila rebia de mans del batle sortint, Mateu Isern, la vara de comandament de la ciutat.
Després de la votació arribava el moment de la possessió del càrrec: un Hila visiblement emocionat assegurava que «ha arribat el moment de la política no només al servei dels ciutadans, sinó amb els ciutadans».

L'acte protocol·lari acabava poc abans de la una entre abraçades dels regidors que formaran el nou govern a l'Ajuntament de Palma i diversos militants i familiars que seguien l'acte des de l'interior de la sala de plens. El moment més esperat per a molta gent era la sortida al balcó del nou batle de Palma, José Hila, acompanyat d'Antoni Noguera que el rellevarà en el càrrec el juny de l'any 2017.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per I doncs, fa mes de 8 anys

Vostè perdoni! Jo només proposava canviar la cinta de la bandera espanyola per una de la senyera o que almenys o paresqués, si hi havia cualque normativa que obligàs a dur la bi-barrada.

Valoració:3menosmas
Per Macià, fa mes de 8 anys

Se cert com s´escriu el meu nom. Macià, però si escrius amb un mòvil xines de 60€, escrius així com pots

Valoració:1menosmas
Per ?, fa mes de 8 anys

Macia (paraula plana [MaCIa]) o Macià (paraula aguda [MaciÀ])?

Valoració:0menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

No diguis pardalades. No hi ha cap llei que obligui a un batle a dur una patena cordada amb la "insignia nacional".
Ja me diras tu quin batle has vist que la dugues penjada?

Valoració:0menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

L'Ajuntament està envoltat de merceries, que vénen cintes quatribarrades . I la llei marca que ha de ser la espanyola, sempre se'n pot posar dúes, de cintes. Ho dic per quan el relevi en Toni Noguera.

Valoració:2menosmas
Per Macia, fa mes de 8 anys

De moment ahir, amb sa patena cordada amb sa bandera "del glorioso imperio" tant a Ciutat com a Mao, ho vaig trobar una imatge patetica

Valoració:14menosmas
Per I doncs, fa mes de 8 anys

I treure els Premis Ciutat de Palma en Castellà i deixar-los només pel Català.

Valoració:14menosmas
Per Mateu, fa mes de 8 anys

El primer canvi que ha de fer és tornara osar el nom de la ciutat. Palma i res de Palma de Mallorca.

I als de Maó els dic lo mateix.

Valoració:14menosmas
Per @Viky, fa mes de 8 anys

Ha, ha, ha, ha, te referires a metro-sexual! N'Isern pot ser que també ho sigui, però en Bauzà no dóna una imatge massa llustrosa d' ell mateix.

Valoració:5menosmas
Per Balear, fa mes de 8 anys

Tant ens ha de ser què paregui o amb qui es colgui. Importa que ho faci bé. Sembla mentida que a aquestes alçades de segle xxi encara hi hagi gent com la tal Viki.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente