muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Cort fa anques enrere i permet que Sant Canut se celebri a Palma

L'Ajuntament proposa als organitzadors del festival alternatiu assumir el cost de les mesures de seguretat i reconeix que la convocatòria es va fer amb massa poc temps

| Y. ALVAREZ

L'Ajuntament de Palma ha clos en un dia la polèmica sobre el festival alternatiu de Sant Canut, assolint un acord amb els organitzadors de l'esdeveniment que consisteix en què el consistori assumirà el cost de les mesures de seguretat, la qual cosa havia estat aprovada prèviament en la Junta de Govern.

El tinent de batle Julio Martínez ha anunciat aquest matí l'oferta, i posteriorment, la regidora de Participació Ciutadana i Joventut, Esperanza Crespí, s'ha reunit amb el col·lectiu que prepara des de fa anys aquesta festa per a intentar assolir un acord.

Només un dia abans, s'havia anunciat que el Sant Canut d'enguany se suspenia a causa de «les condicions inassumibles imposades per Cort», i en especial pels requeriments de seguretat de l'esdeveniment. En la reunió d'avui l'Ajuntament ha decidit assumir-ne el cost de manera excepcional, reconeixent que la convocatòria de les mesures de seguretat es va fer amb poc temps.

L'única cosa que haurà d'assumir l'organització serà una assegurança de responsabilitat civil. A més, el consistori ha aclarit que la petició per a organitzar la festa ha de fer-se a través d'una associació registrada com a tal, que en aquest cas serà 'Circ de les Cultures'.

Escenaris alternatius
Abans de conèixer-se l'acord i davant la indignació que va causar l'anunci de la suspensió de la festa popular, l'Ajuntament de Lloseta havia ofert el Teatre de la localitat perquè s'hi celebrés el festival alternatiu. Normalment aquesta revetla se celebrava a Ses Voltes, una ubicació sobre la qual Cort considerà que «suposava un risc per a la ciutadania», basant-se en informes de la Policia Local.

Per això va ser escollit el nou escenari, Sa Portella, al Parc de la Mar. El problema va sorgir arran de la reclamació d'un pla de seguretat, que havien d'assumir els organitzadors, incloent la contractació d'una empresa de seguretat privada, amb socorristes, ambulàncies i escusats químics.

Reaccions
En relació a això, els econacionalistes de Més per Palma han fet via a celebrar la decisió del govern municipal. “És inacceptable que l’Ajuntament de Palma posi entrebancs i no col·labori en l’organització d’esdeveniments culturals populars com aquest. La seva obligació és col·laborar-hi. Ens felicitem perquè finalment ho hagin entès”, ha expressat la formació mitjançant un comunicat.

D'altra banda, els socialistes consideren que l'equip de govern del batle Mateu Isern ha desvirtuat l'esperit de participació ciutadana de les festes. "Isern enarbora la bandera de la seguretat quan li interessa retallar llibertats, quan no es tracta d’un problema policial, sinó de falta de consideració per part del govern municipal de les activitats organitzades per la societat civil".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per jrbs, fa mes de 10 anys

No m'agrada Isern, però vet aquí un Batlle que sap rectificar, i fà bò allò de "rectificar és de savis", cosa que no faría mai en Bausà, fanàtic com ell mateix...a no ser que fos per ajudar a un bomer, o a un hoteler

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente