cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.25°
10°

Cort fa anul·lar Sant Kanut a base d'exigències «inassolibles»

Milers de persones omplien Ses Voltes en aquesta celebració 'alternativa' de Sant Sebastià. | YAYO.

Els organitzadors del tradicional concert de Sant Kanut, una de les cites alternatives per aquells que no combreguen del tot amb el programa oficial de la revetla de Sant Sebastià de Palma, confirmaren la cancel·lació de l’esdeveniment, després de les exigències "inassolibles" que els ha imposat Cort per concedir-ne l'autorització.

Entre aquests elements que l'organització de la festa havia de complimentar hi ha les despeses de serveis complementaris per als grups convidats (trasllats, dietes i càtering), llogar l'equip de llum i so pertinents, així com un exhaustiu equip de vigilància privada i seguretat, i una assegurança de seguretat civil per cobrir possibles danys a tercers amb un capital mínim assegurat de 900.000 euros.

L'escamot de vigilants que Cort havia prescrit per a permetre dur a terme aquests concerts hauria d'estar format per dos vigilants antiallaus, un vigilant per a la zona adaptada per a discapacitats, un altre a les taules de control de so i llum, a més d'un a la zona d'accés als camerinos i backstage, segons descriu el document que els tècnics del consistori havien fet arribar als organitzadors.

No acaba aquí la cosa. Eren imprescindibles, segons l'Ajuntament, "dues ambulàncies de suport vital bàsic, un equip de socorristes, així com un altre equip de socorristes aquàtics", que a més havien de ser presents al lloc del concert des de trenta minuts abans del seu inici, i fins mitja hora més tard de la seva finalització. Fins i tot la instal·lació dels WC's portàtils havia de córrer per compte de la societat civil.

Escàs marge
Després de setze edicions i a falta de cinc dies de la seva celebració, l'acte desapareix de la programació de la revetla degut «a les condicions inasumibles imposades per l'Ajuntament». Així ho confirmava aquest matí Casio, portaveu del col·lectiu Sant Kanut, «un grup de ciutadans que es reuneix cada any per celebrar les festes del patró de la seva ciutat».

Cort proposà un nou emplaçament per a l'esdeveniment, ja que a Ses Voltes «suposava un risc per a la ciutadania», basant-se en informes de la Policia Local. El nou escenari era Sa Portella, al Parc de la Mar, on ja se celebren altre tipus d'espectacles. El problema principal sorgeix arran de la reclamació d'un pla de seguretat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 10 anys

El PP governa a Cort, o és que encara hi ha gent que no se n'ha adonat? O que es pensa que n'Isern és diferent dels del Govern de la Comunitat?

Valoració:4menosmas
Per Berenguer, fa mes de 10 anys

No te fot...
I els GIJOE? No hi han deser aquests?
Per si els Cobra de les Noves Generacions i van a provocar aldarulls?

Ja feia poques ganes d'anar-hi, i ara encara manco.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente