cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

Antoni Noguera: «Les festes de Cort no tenen en compte la gent de Palma»

El regidor de la coalició MÉS a Ciutat lamenta que l'Ajuntament «margini» la participació ciutadana per Sant Sebastià. En canvi, l'edil popular, Esperanza Crespí, defensa que enguany es farà més amb menys

2945
Milers de persones han ocupat en els anys precedents els foguerons instal·lats al bell mig de Ses Voltes. | Pere Bota.

Més per Palma denuncià que l'equip de govern a Cort margina la participació ciutadana a les festes populars de Sant Sebastià, assegurant que tots els actes que no depenen directament de l'Ajuntament de Palma són marginats i atacats pel Partit Popular, sense pensar gaire en el parer dels palmesans.

"Algunes iniciatives com la de Sant Canut s'han convertit per mèrits propis en un referent a les festes de Sant Sebastià i són una alternativa ciutadana al paupèrrim programa de festes desenvolupat per la regidora Esperanza Crespí".

Així s'expressà el regidor de la coalició ecosobiranista, Antoni Noguera, qui manifestà que el programa de festes del Sant Sebastià d'enguany és “la privatització de l'espai públic i de les festes ciutadanes per part del Partit Popular”.

'La Roja'
Noguera es demanà perquè no es pot celebrar la festa de Sant Canut a Ses Voltes, però en canvi la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) no tingué cap inconvenient per muntar, fa pocs mesos, una gran infraestructura per a milers de persones que va causar desperfectes al patrimoni de la ciutat, coincidint amb la visita de 'la Roja' per disputar un partit a Son Moix.

A més, els ecosobiranistes recordaren com cada estiu es munta a La Feixina el Village de la Copa del Rei de Vela, però en canvi es nega als restauradors de la zona la possibilitat de posar barres durant les festes de Sant Sebastià.

Així, Noguera afirmà que la regidora de Participació, Esperanza Crespí, ha superat les expectatives negatives de les festes de l'any passat elaborant un programa “sense consens, sense imaginació, cutre i, el més greu, renegant de la participació dels ciutadans en les festes de la seva ciutat”.

Més amb menys
En motiu de la presentació del cartell oficial de les festes de Sant Sebastià, Crespí destacà que aquests actes són una “expressió cultural de la nostra tradició”, i defensà que el Consistori de Mateu Isern ha preparat un ampli programa gastant menys doblers que en l'edició precedent, sense voler fer molt de cas a temes més aviat conflictius, com l'eliminació d'escenaris més 'alternatius'.

Així, la proposta per aquest 2014 inclou 13 concerts programats, amb l’actuació de 67 grups musicals, i el dia de la revetla hi haurà 8 concerts i 42 grups, 5 més que l’any anterior. “Hem volgut tenir unes festes on molts grups de Palma de Mallorca i de les illes poguessin participar-hi”, digué Crespí davant els periodistes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per nofret, fa mes de 10 anys

Crec que ja és hora de desmuntar el mite que el PP a l'Ajuntament de Ciutat és un partit diferent del PP del Govern. Són exactament el mateix : dreta pura i dura. I evidentment tenen els mateixos propòsits.

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente