nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

Denuncien el «silenci còmplice» d'Armengol davant les discriminacions lingüístiques

Aquest dimarts s'ha escampat per diverses xarxes socials (especialmet WhatsApp) un muntatge que parodia el famós cartell de la pel·lícula 'El silenci dels anyells' on es denuncia que Francina Armengol no ha dit absolutament res davant els molts casos de discriminació a persones que opten per usar la llengua catalana.

El cartell simula l'anunci d'un film titulat 'El silenci d'Armengol' i explica que «una sèrie d'espantosos casos de discriminació a persones que opten per usar la llengua catalana es succeeixen a les Illes Balears, mentre, la Presidenta resta en un silenci còmplice» i destaca que la 'pel·lícula' ha rebut un «Oscar al millor cinema mut» i el «Premi al silenci més sonor».

Cal recordar que durant tot l'estiu s'han succeït denúncies de casos de discriminació pel fet d'optar per usar la llengua catalana. De fet, la mateixa presidenta Armengol va haver de patir un cas d'humiliació pública per haver parlat en català durant un acte públic a Eivissa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per transcriptor ||*||, fa mes de 2 anys

"Blai Bonet, el fons del mar" entrevista de Jordi Coca, Serra d'or, gener 1981



Per anar bé necessitaríem un sol president [...] per a tot el País Català; perquè tampoc no cal dir Països Catalans. No. País Català i prou. I un sol president. Un president per al País Català. El President [...] hauria de ser-ho del Principat, de les Illes i del País Valencià. Això de les autonomies ho espatlla tot. És com el conte de la vella per no arribar-ho a tenir mai. Et fan transferències de vint-i-cinc cèntims amb dues dècimes i s'obliden de la geografia, el llenguatge i el tarannà, que són realitats històriques com una catedral.



http://www.mallorcaweb.com/magpoesia/bonet-blai/paraula.htm

Valoració:0menosmas
Per dic, fa mes de 2 anys

Balearium: Dret a que es compleixi la constitución que tan l´esmenteu quan us convé.

Valoració:2menosmas
Per Balearium, fa mes de 2 anys

Derecho al pataleo pancarenegatus...

Valoració:-12menosmas
Per pancuit, fa mes de 2 anys

Atlas, entenc la teva preocupacio, pero el PSOE (de PSIB fa estona que no en tenen res) no pot jugar amb la cantarella del "vot util" just abans de les eleccions, les que siguin, i fer el que els roti la resta de legislatura. De na Francina no espereu res. D'en Pedro, tampoc. D'un politic que es desdiu constantment i que sempre es troba en campanya electoral no en treurem ni suc ni sabo.



Viuen en un mon paral-lel on el REB existeix i s'aplica, on no fa falta cap partida pressupostaria per compensar la insularitat, i paranoies per l'estil.



De Podemos, que voleu que us digui? Gent que importa "cuneros" de Madrit pq aqui devem ser molt curts no es distingeixen gens dels politics professionals. Ah, aixo si! Reconeixen implicitament que calen +20000 EUR per viure a les Illes. Ja me diureu quina paradoxa!



I MES? Aixo fa mes mal... Al meu parer son els "tontos utils" del PSOE, la seva crossa. Son tan culpables com ells de la situacio que vivim. Si fossin coherents, deixarien d'aferrar-se a la cadira i es negarien a participar d'aquesta farsa de Govern "progressista". Pero son tots molts "progres", i aquest estatus costa doblers.



A la vista de tot aixo, tal vegada PP+VOX sigui l'espurna que ho faci esclatar tot. Els mallorquins necessitam un revulsiu fort, i els espanyols hiperventilats d'en Campos encara ens farien un favor.



Tot ha de fer ull per comencar de bell nou.

Valoració:12menosmas
Per Atlas, fa mes de 2 anys

Estant d'acord amb la majoria dels comentaris aquí, em costa molt animar-me per unes eleccions vinents. Pensem-ho bé, quina alternativa real hi ha? El PSOE fa mal a la llengua per inacció, però l'alternativa més possible ara mateix (PP+Ultradreta) actua fanàticament en contra nostra.
M'encantaria pensar en un panorama polític distint i vot en consciència, però heu vist el vostre voltant? Som minoria, no tenim un discurs polític fort ni guanyador i enfront tenim centenars de milers de persones que ens farien desaparèixer abans d'integrar-se.



Ho sento si sono massa pessimista, però com més hi pens més desanim sent.

Valoració:12menosmas
Per Lluís Barceló, fa mes de 2 anys

Aquí xerram, rallam, perlam,e etc.som mallorquí, i després català. I ningú que vengui d'afora mos a de dir com hem de xerrar.
Aquí no li vagi bé, barco de rejilla, a la península que "hablen cristiano" no hi tenc res a dir, més clar aigua.
Salut i República

Valoració:10menosmas
Per PITJOR QUE SI FÓSSEM MAGREBINS, fa mes de 2 anys

Si els ofesos fossen magrebins, alemanys, anglesos, italians (i ja no diguem, si fossen sudamericans o espanyols!) n'Armengol ja faria estona que haria pegat el crit al cel. Però resulta que els ofesos som la minoria 'caparruda' que se resisteix a amagar el mallorquí enlloc dins Mallorca i 'més ens en mereixem', ben segur que pensa ella en la intimitat, maldament encara, per ara, no ho amolli en públic.

Valoració:13menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

Esper que el meu exemple tengui seguidors.
MAI NO la vaig votar.
Però tot arriba... guanyarem!

Valoració:3menosmas
Per Josep puig mas, fa mes de 2 anys

D aqui a poc eleccions , tic tac tic tac.

Valoració:11menosmas
Per si és així, molt mal fet, fa mes de 2 anys

Deu haver escollit aconseguir futures prebendes a Mandriz, a canvi de no defensar diferents drets de sa terra, entre ells els linguístics, que tant valorem els seus compatriotes illencs.

Valoració:19menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente