nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
14°

El PP considera que el monument de sa Feixina ha de ser un Bé Catalogat

El Grup Parlamentari del PP, a través de la diputada Marga Durán, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per instar el Consell a declarar com Bé Catalogat el monument de sa Feixina.

Segons ha informat el PP aquest dissabte en una nota de premsa, el Grup Parlamentari Popular, a través de la diputada Marga Durán, ha presentat una Proposició No de Llei (PNL) per instar el Consell que tramiti l'expedient administratiu adequat per a procedir a declarar com Bé Catalogat el monòlit de sa Feixina, d'acord amb la sentència 00313/2021 del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB).

El PP ha recordat que la sentència del TSJIB ha desestimat els recursos interposats per la representació processal de l'Ajuntament de Palma, el Consell i Memòria de Mallorca contra la sentència número 94/2020, de 27 de febrer del Jutjat Contenciós-Administratiu 3 de Palma. I, ha instat a notificar-ho a l'Ajuntament, per a la seva inclusió en el Catàleg d'Elements i Espais Protegits, amb les mesures de protecció adequades per a fer efectiva la seva conservació.

Així mateix, el Grup Parlamentari Popular, mitjançant la seva iniciativa parlamentària, ha instat el Govern a incloure el monòlit de sa Feixina en el Catàleg General de Patrimoni Històric de Balears, una vegada el Consell hagi procedit a declarar com Bé Catalogat el monòlit.

La diputada Marga Durán ha assenyalat que «mentre des que l'equip de govern radical de l'ajuntament de Palma es va decidir esbucar el monòlit, el PP ha defensat el seu manteniment i ha presentat nombroses iniciatives en totes les institucions competents».

A més, ha recordat, «quan la senyora Aina Calvo era alcaldessa de Palma, el monument ja es va adaptar a la llei de Memòria Històrica amb un cost important per a les arques públiques».

En aquest sentit, Durán ha destacat «les anades i tornades d'una esquerra que primer aposta per adaptar i mantenir el monòlit i després decideix derrocar-lo a correcuita, sense cap argument tècnic que sustenti el canvi de criteri».

«Els tribunals s'han pronunciat i han dit que el monòlit sí que té valor patrimonial i sí que està adaptat a la llei de Memòria Històrica», ha incidit la diputada del PP, qui ha criticat que «l'equip de govern de Palma hagi continuat gastant els recursos dels ciutadans a continuar lluitant en contra de les decisions de la justícia».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Fasol, fa mes de 2 anys

Un que aguanta les banderes amb les pilotes. Les pilotes abaix i el nap feixiste a dalt. Pura poesia.

Valoració:2menosmas
Per barrufet, fa mes de 2 anys

-A la cúspide del monòlit no més li falta la caputxa de Ku-Klux-Klan per arrodonir el monument perfecte.

Valoració:5menosmas
Per Fora feixistes dels nostres parcs!, fa mes de 2 anys

Fora feixistes i les seves andròmines del millor parc de la zona de Ponent!
Aquest monument a la indignitat i a la maldat se va pagar amb doblers que els falangistes feren pagar als caraliners per la força i per tant, només els descendents d'aquelles persones a les que van robar per construir aquest adefessi, ténen dret a dir el que volen fer amb ell.

Valoració:5menosmas
Per Fora el feixisme, fa mes de 2 anys

El feixisme i les seves obres no es poden adaptar a cap normativa, ni actual ni futura.
La diferència amb Alemanya és que allà varen perdre la guerra i aquí varen guanyar i continuen guanyant.

Valoració:5menosmas
Per I tant, fa mes de 2 anys

El monolito y su entorno ya fue adaptado a la normativa actual. Por lo tanto, debe quedar tal como está.
Además, si a determinados personajes les das la mano, ya vas servido: te cogen todo el brazo.

Valoració:-17menosmas
Per Renou, fa mes de 2 anys

No és més q un monument a la criminalitat ..... Està tot dit...!

Valoració:12menosmas
Per Es Foraster, fa mes de 2 anys

Segons sa foto està catalogat com: Feixista... Res més que afegir, senyoria.

Valoració:13menosmas
Per Pep Corba, fa mes de 2 anys

Faltaria mès,ens hem denrecordar,que feran als heróis del Baleares,bombardetjar civils,desarmats,que fogian del asedi de Malaga,per part del seus acólits.Ha de quedar constancia,del escarment,( carniceria ) duit a terma,per les forças del "bé",que lluitaban,contra la república.
Per molt que canvin d' image,son lo que son,i veim a na qui s'atracan,i pactan,per seguir el,cami,del,seu admirat ,F.F.B.,que hu deixá ,tot format i ben format.
A Alemania, no hi siria aquesta afrenda,peró,ja savem lo que tenim per aqui,que volen fer que tornin aquells temps,de una gran i lliura.

Valoració:13menosmas
Per antifa, fa mes de 2 anys

Una desferra feixista !
Hauria de ser material per a reciclar en una empresa d´àrids.

Valoració:7menosmas
Per Toni F, fa mes de 2 anys

Un bé per a qui, pels descendents dels que guanyaren la guerra? Na Marga Durán és una nova Marieta d'España, més jove però igual de caïnita, renegada, banal i prescindible. Es vol vendre com una política dura, com una Tatcher que ha vingut a posa orde a les Illes, però no deixa de ser un ninot de la seva cap Díaz Ayuso, talment na Marieta ho va ser abans del capitost ppero de torn. Un "déjà-vu" que avorreix les pedres cada vegada que obri la boca.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente