muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
20°

Un jove de 27 anys serà ordenat avui sacerdot

6780
L'ordenament del nou sacerdot es farà a La Seu de Mallorca. | Arxiu

El diaca Ricardo Mejía Fernández, de 27 anys, serà ordenat sacerdot aquest diumenge a les 17 h a la Catedral de Mallorca, en el transcurs d’una celebració presidida pel Bisbe Javier Salinas. El jove s’ha preparat al Seminari Major durant sis anys.

Mejía, que va ser ordenat diaca el 2013, ha estudiat a la Universitat Eclesiàstica de San Dámaso de Madrid i al Centre d’Estudis Teològics de Mallorca. És, a més, màster en Lògica i Filosofia per la Universitat de Salamanca. Ha col·laborat en les parròquies d’Inca, en el Seminari Menor, a la Parròquia de la Resurrecció, a les parròquies de Manacor i actualment a les parròquies d’Inca, Biniamar, Selva, Caimari, Mancor i Lloseta.

La cerimònia d'ordenació conté molts de símbols. En primer lloc es fa una crida a aquell que ha de ser instituït, pel seu nom, que ens recorda la crida de Crist als seus deixebles, seguida de la petició de l’Església de ser ordenat. Després de l’homilia s'acosta el futur prevere i manifesta la seva promesa de celibat davant el Bisbe, seguit de la manifestació de voluntat sobre la seva disposició de viure d'acord a l'Evangeli proclamat, a l'obediència i a la vida de servei i oració.

En un moment concret, just abans de prometre obediència s'uneixen les mans de l’escollit amb les del Bisbe: indica la unitat i l'obediència a l'Església. Un altre gest simbòlic es produeix en les lletanies: l’elegit es tomba a terra, signe de servei i de lliurament, mentre es van invocant als sants de l'Església.

El moment de l'ordenació té lloc amb la imposició de mans sobre el cap en silenci de l’elegit, que està agenollats davant el bisbe. Es realitza l'oració de consagració. Se segueix amb la imposició de les vestidures litúrgiques pròpies. El nou prevere rebrà la patena i el calze amb aquestes paraules del president: “Rep l'ofrena del poble sant per presentar-la a Déu. Considera el que realitzes i imita el que commemoraràs, i conforma la teva vida amb el misteri de la creu del Senyor".

També, després de la imposició de les vestidures, són ungides pel bisbe les mans de l’ordenat. Després d'aquesta unció el Bisbe fa l’abraçada de pau a l’ordenat, que comparteix també amb altres preveres o diaques, signe de pau i de comunió amb l'Església.

Nomenaments eclesiàstics
D'altra banda, el Bisbe Salinas ha fet públics nous nomenaments eclesiàstics. Es tracta de Mn. Francesc Vicens Gomila, Consiliari diocesà de l’Institut de Formació Ramon Serra – Escola de l’Esplai Consiliari Diocesà dels Grups d’Esplai de Mallorca (GDEM); Mn. Miquel Àngel Carbonell Vidal, Diaca al servei de la parròquia de Ntra. Sra. de Portals; Mn. Manuel A. Montero Polo, Capellà de la Policlínica Miramar i Mn. Francesc Carmona Bancalero, Capellà de l’Hospital General.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.