algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:
Antoni Noguera

Antoni Noguera

Opinió

A Palma, la pitjor banca guanya amb el PP

|

A Palma hi ha bancs que maltracten de manera especial els ciutadans, molts dels quals pateixen el cruel procés de perdre ca seva. Casualment això ho fan sobretot dues entitats financeres que han estat rescatades pels ciutadans amb quantitats multimilionàries. Quina ha estat la resposta d'aquests bancs després del rescat? Fer passar un autèntic calvari a centenars de famílies, incomplir sistemàticament la llei (Codi de Bones Pràctiques) i allargar el procés burocràtic per esgotar les víctimes físicament i psicològicament. L'objectiu és que defalleixin i renunciïn als seus drets més bàsics.

Opinió

Qui som i per què m'hi present

|

Quan érem nins, la meva germana Marga i jo havíem de travessar el pont de Son Gotleu per anar a escola. Vivíem i visc a Pere Garau, al cor de la Palma més mestissa i intercultural. Ma mare havia arribat uns anys abans des de Bélmez de la Moraleda, a Jaén, per fer de modista, i s’havia casat amb un jove porrerenc molt alt, que feia feina a un magatzem, el meu pare.

Opinió

Educar persones o fabricar mercaderies

|

Molta atenció als nous continguts que incorpora la LOMQE a 5è de primària, a l'assignatura de Ciències Naturals i Ciències Socials (el nou nom imposat també per Wert a l'assignatura de Medi). Per viure en societat, ho diu així talment, les nines i els nins de 10 i 11 anys hauran d'aprendre el següent.

Opinió #Palmapatrimonidelahumanitat

Tanquem els ulls

|

Tanquem els ulls i pensem en què Palma fos declarada ciutat patrimoni de la humanitat. Què imaginaríem? Segurament, una ciutat sense contenidors de recollida pneumàtica al centre, sense cotxes davant la Seu, amb ACIRES per a vianants o ampliats, amb bicirutes culturals, amb un projecte per als molins del Prat de Sant Jordi i per a l'arribada des de l'aeroport, que el Jonquet tengués un PERI o que fos impossible esbucar un edifici singular, com va passar fa poc a l’emblemàtica plaça de Quadrado.

Opinió

La (miserable) reforma laboral de la Coca Cola

|

El tancament de la planta de la Coca Cola a Palma és la mostra perfecta de l'estafa de la crisi. Una empresa que té beneficis milionaris s'acull a la reforma laboral del Partit Popular que permet cruelment realitzar ERE per reorganització i millora de la competitivitat. El resultat és molt dur: els empresaris amplien el seu marge de beneficis a costa dels treballadors que seran acomiadats o hauran de partir fora de Mallorca amb els conseqüents problemes familiars. Projectes de vida destrossats que omplen de tristor a moltíssimes famílies del nostre país.

Opinió #MÉSPalma

Na Graciela i la felicitat

|

Hi ha moments a la vida que impacten fort i et fan replantejar el sentit de les coses. Fa més d’un any vaig assistir amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Mallorca a un desnonament d’una mare i el seu fill que no podien fer front al pagament del lloguer.

Opinió

Els comptes clars: la ciutadania ha de decidir

|

Canviar radicalment la manera d’elaborar i gestionar els pressuposts municipals és una passa obligatòria i necessària per connectar la participació ciutadana amb la presa de decisions polítiques. Actualment, la concepció predominant a l’hora de dissenyar els comptes municipals fa que la majoria de vegades no es posi al ciutadà en el centre de les prioritats pressupostàries.