cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.97°
12°

Qui som i per què m'hi present

Quan érem nins, la meva germana Marga i jo havíem de travessar el pont de Son Gotleu per anar a escola. Vivíem i visc a Pere Garau, al cor de la Palma més mestissa i intercultural. Ma mare havia arribat uns anys abans des de Bélmez de la Moraleda, a Jaén, per fer de modista, i s’havia casat amb un jove porrerenc molt alt, que feia feina a un magatzem, el meu pare. A l’escola aprenguérem moltes coses. Entre d’altres, ves per on, la llengua del país que, per aquelles coses de la vida, no havíem après a ca nostra. Ho tenc molt present quan pens en el paper que l’escola (en català) ha jugat i juga a Mallorca. De fet, sense l’escola no hagués estat capaç, als 18 anys, de poder llançar-me i xerrar la nostra llengua de forma habitual.

Jo també som escolta. Això vol dir que la meva educació va anar més enllà de l’escola i la família. Als 18 anys havia entrat a l’Agrupament Eladi Homs al barri de Marquès de la Fontsanta. Una experiència vital que continuà a l’Agrupament Reina Constança de Santa Pagesa, i que em connectà vivament amb Mallorca, la terra, la gent... i amb els valors de país i de progrés. I, entre sortides, reunions, trobades i activitats diverses, me trob de ple amb dos pilars de la meva vida: l'educació no formal i la participació en els moviments socials.

Això explica, supòs, que als 22 anys començàs la meva experiència laboral i la meva formació com educador de carrer, una tasca per a mi apassionant i plena de sentit, que em va permetre conèixer de més a prop les necessitats i mancances de molts barris, com els de la Calatrava, la Gerreria, el Polígon de Llevant o la Soledat. Diria que d’aquí neix el meu compromís polític: de la lluita per la igualtat d’oportunitats i la justícia social.

No seria just xerrar del meu pensament polític, sense tenir en compte als referents que l’han inspirat. Per exemple, la capacitat política de Pere Sampol per fer arribar fins a Madrid la veu dels oblidats. També, Nanda Ramon i la seva feina i amor per la cultura. Igual que admir altres personatges imprescindibles com Rafael Correa o Pepe Mújica, que planten cara al poder i a l’opressió.

Sent, però, un compromís especial amb la política municipal: la que realment transforma la realitat diària de les persones. La que, pas a pas, va canviant de veres les coses. Per això el batle Darder és per a mi un referent tan important. Sempre hi és present en la meva tasca com a regidor de MÉS a l’Ajuntament de Palma.

Les persones, sí. I també els instruments polítics. Com el PSM-Entesa, una gran família que es nodreix de la tradició del mallorquinisme polític, de l’esquerra sobiranista i ecologista i que, des de la lluita contra el franquisme, treballa, des de la base, des de la proximitat amb els moviments socials, per una Mallorca lliure i justa. I, sobretot, que vol seguir escrivint el seu relat dins el projecte de MÉS. Crec fermament en MÉS com l'esperança per al meu país i la seva gent. Com el moviment cooperatiu de transformació profunda de la ciutat.

He viscut la crueltat de l'estafa de la crisi, sobretot, com a voluntari de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, i no puc més. Me menja la ràbia i la indignació. Per aquest motiu, vull que entre tots ho canviem tot, i present la meva candidatura a formar part d'aquesta cooperativa transformadora. Vull ser el batle d’una Palma inclusiva, associativa, veïnal, de la radicalitat democràtica i de la igualtat d'oportunitats. Amb un model econòmic que generi prosperitat compartida, oportunitats i activitat econòmica des del factor humà, la responsabilitat social, la innovació i la intel·ligència col·lectiva de la cultura i el turisme sostenible. A Palma no hi ha d'haver lloc per a l'especulació: ni per qui que posa en perill el petit comerç, ni per al banc que va vendre preferents a la meva padrina Margalida. No ho consentirem.

#cooperativaciutadana #guanyarem

Antoni Noguera Ortega

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

la dependència la deixam per voltros, els llepaculs catalans de menys. Pero aixó, PODEMOS vos passarà pel damunt.
A Balears hi ha molta gent d´esquerres, però molts pocs pancatalanistes

Valoració:-4menosmas
Per mallorquí, fa mes de 9 anys

la dependència la deixam per voltros, els llepaculs catalans de menys. Pero aixó, PODEMOS vos passarà pel damunt.
A Balears hi ha molta gent d´esquerres, però molts pocs pancatalanistes

Valoració:-4menosmas
Per @forasterín, fa mes de 9 anys

la dependència d'espanya la deixam per voltros, els llepaculs madrienys de menys. Pero aixó, PODEMOS vos passarà pel damunt.
A Balears hi ha de cada vegada menys espanyolistes i cada vegada més independentistes i federalistes.

Valoració:0menosmas
Per mallorquín, fa mes de 9 anys

@ Francesc

la dependència la deixam per voltros, els llepaculs catalans de menys. Pero aixó, PODEMOS vos passarà pel damunt.
A Balears hi ha molta gent d´esquerres, però molts pocs pancatalanistes

Valoració:-8menosmas
Per Francesc, fa mes de 9 anys

Tranquil mallorquin, aquí tots som gent valenta, però aquestes eleccions (especialment les locals xD) no tractaran de la decisió dependència/independència, senzillament perquè no hi ha una mobilització social que així ho reclami. Imagín que un comentador que no té nom i que explicita la seua mallorquinitat mostrant implícitament que de mallorquinitat en té ben poca, deu tirar més cap a la dependència, i que tota unitat de la catalanitat és un entrebanc a l'hora d'aconseguir que tothom faci com vos i renegui de la mallorquinitat real.

Com que em sembla que vos sou un enviat de Bauzá, poca cosa vos diré que no sapigueu: xalau amb els dies que vos queden de fer mal i començau a pensar què fareu quan s'acabi la vostra festa d'apologia de la ignorància i la supremacia classista i hispanista.

Valoració:14menosmas
Per coletas, fa mes de 9 anys

Yo es que soy de izquierdas. Por eso voto a PODEMOS

Valoració:-5menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 9 anys

A Eivissa s'escola en català és, diríem, es clau ardent al qual mos agafam

Valoració:14menosmas
Per Noguerol, fa mes de 9 anys

Confiam en tu. Als pijos mallorquins, esquena i cul

Valoració:16menosmas
Per Tomeu Carrió, fa mes de 9 anys

Endavant Toni!

Valoració:21menosmas
Per Blai ferrer, fa mes de 9 anys

Coratge i força jovenet!!
No oblidis les persones més necessitades.

Valoració:23menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente