algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

A Palma, la pitjor banca guanya amb el PP

A Palma hi ha bancs que maltracten de manera especial els ciutadans, molts dels quals pateixen el cruel procés de perdre ca seva. Casualment això ho fan sobretot dues entitats financeres que han estat rescatades pels ciutadans amb quantitats multimilionàries. Quina ha estat la resposta d'aquests bancs després del rescat? Fer passar un autèntic calvari a centenars de famílies, incomplir sistemàticament la llei (Codi de Bones Pràctiques) i allargar el procés burocràtic per esgotar les víctimes físicament i psicològicament. L'objectiu és que defalleixin i renunciïn als seus drets més bàsics.

Aquestes entitats són Bankia i BMN (antiga "Sa Nostra"). El cas de Bankia és conegut per tots. Resultat de la suma de les caixes arruïnades pel Partit Popular a Madrid i a València, ha estat el cas que ha deixat més clara la corrupció financera i el concepte de porta giratòria dels polítics que acaben en espais de poder econòmic privats. El saqueig de les Targetes Black i la presidència de Rodrigo Rato són només exemples d'una de les pitjors estafes de la crisi a l'estat espanyol, una estafa que ha acabat amb un rescat.

BMN és un altre cas digne d'estudi. "Sa Nostra" ja no és nostra. Assistim a la desaparició de la nostra caixa de tota la vida. Cal recordar que tota aquesta metamorfosi la comença la seva anterior cúpula directiva amb l'especulació immobiliària, que es va traduir en crèdits milionaris al rei del ciment, Vicenç Grande. Actualment, Sa Nostra és una mínima expressió difuminada en un BMN amb uns directius i unes directrius sense escrúpols amb el drama dels desnonaments. Hem de lamentar especialment el maltractament que pateixen els treballadors, víctima d'un ERO absolutament miserable. Com sempre, han pagat justs per pecadors.

I la setmana passada ens topàrem amb la negativa dels bancs a cedir habitatges de lloguer social a l'Ajuntament de Palma per a les persones que n'han de menester perquè han perdut ca seva. El NO va ser l'únic resultat de la reunió. Ni una mica de vergonya, ni un mínim de respecte envers els ciutadans que han pagat els luxes i les pensions milionàries dels banquers. I el Partit Popular del senyor Isern, convertit en portaveu de les entitats bancàries, anunciava als habitants de Palma que s'havien de resignar davant la manca de pisos. Curiós argument que contrasta amb l'increment del 45% de les execucions hipotecàries durant el tercer trimestre d'enguany.

La clau de tot plegat és la connivència del Partit Popular amb les malifetes d'aquestes dues entitats i amb el procés neoliberal que ha provocat la transformació de les caixes en bancs. No oblidem que la història de Bankia té noms i llinatges: Esperanza Aguirre, Francisco Camps, Miguel Blesa o Rodrigo Rato, entre d'altres. Són el Partit Popular pur i dur. I BMN? El seu Consell d'Administració ha nomenat a dit "independents" com Álvaro Middelmann, no cal dir res més. En aquest escenari és impossible que Cort mantengui una actitud d'exigència davant els bancs, ja que el Partit Popular i aquestes entitats comparteixen el mateix ADN i els mateixos militants.

De moment, la banca ha guanyat la partida. Però en sis mesos a Palma les regles del joc canviaran de manera contundent. Caurà l'actual règim polític, antic i corcat, i donarà pas a un autèntic govern de la gent que defensarà per damunt de tot als autèntics accionistes de la ciutat: els seus ciutadans.

Antoni Noguera Ortega

Regidor de l'Ajuntament de Palma

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per estrumbol, fa mes de 9 anys

El que és vergonyós és que s'intenti extendre més enllà de la ussura i el robatori la garantia per la qual el banc o caixa te deixava els diners: la casa i punt!!. Ningú parla de les empreses de tassació, que durant anys, no han fet la seva feina correctament, la valoració incorrecta a l'alça és un dels núclis del problema i ningú els ha senyalat mai, sempre han fet el que han volgut impunement. Ara un cop més guanya la banca amb unes tassacions ridícules que beneficien clarament l'acreedor i crea un vincle perenne de deute pel desgraciat del deudor. UNA VERGONYA!!!!!!

Valoració:7menosmas
Per chango, fa mes de 9 anys

Sé de lo que hablo y al mismo tiempo respeto vuestros puntos de vista como no puede ser de otra manera. No todo es blanco ni negro. Claro que la vivienda es un bien absolutamente necesario, pero hay personas, familias, que sin encomendarse ni a Dios ni a Santa María se metieron en unos contratos (generalmente infames por parte de los bancos) a 40 o más años sin saber lo que puede ocurrir en períodos tan largos. E, incluso, en unas compras desproporcionadas a su nivel de renta en el mismo momento de las firma. Incluso, dándose el caso, de que el coche y el viaje de novios iba en el mismo paquete. Cierto que los alquileres presentan su problemática, pero tener que salir de la vivienda que has comprado a plazos, perdiendo las cantidades que ya has abonado, no es un plato de gusto para nadie. ¿Que en el extranjero funciona mejor?. Pues, no lo sé. Me figuro que nada es perfecto. Yo tengo dos viviendas. Las hubiese podido alquilar e ir directamente a pedir lo que me faltaba para comprar otra vivienda. Sin embargo no lo hice, pues prefiero tener menos y no meterme en aventuras que se sabe como empiezan pero no como terminan. Y asi miles de casos que teniendo vivienda, compraron otra para "subir" de categoría. Al final se encuentran cogidos por la soga de los bancos. Hay de todo, como en botica.

Valoració:1menosmas
Per Un Joan de Tants, fa mes de 9 anys

Veiem Xango

T'has plantajat quan et jubilis si no tens un habitatge en propietat que podras llogar amb la pensió que et pagaran?
Això de llogar i no comprar està bé en els païssos que a més d'haver-hi seguretat jurídica hi ha habitatge social per la gent gran i crec que a Espanya no hi ha ni una cosa ni l'altra.

Valoració:7menosmas
Per astorat, fa mes de 9 anys

Chango, no saps de què parles. Als bancs no s'hi va de forma voluntària, també s'hi va obligat per les circumstàncies i si a més te ensucren la píldora, hi caus de quatre potes i llavors passa el que passa. Estas en mans d'uns barruts que no tenen enfront ni barrera, i el que fan és legal però també inmoral. Tant de bo canviem els muls a la pròxima fira.

Valoració:7menosmas
Per chango, fa mes de 9 anys

Vamos a ver si nos aclaramos.

Los bancos que no son hermanitas de la caridad, no quitan la casa a nadie; la quitan a los que no han pagado el compromiso contraído en su momento. Por lo tanto, mientras no hayas pagado la deuda no es "ca seva". A nadie se le obligó a ir al banco a pedir dinero para comprar un vivienda. Si no tienes posibilidades, alquila algo que se acomode a tus posibilidades. Ocurre, no obstante, que si no tienes un piso en propiedad, eres una mierda. Y asi, con esta filosofía nos hemos ido endeudando para 40 años o más.

Otra cosa muy diferente, es el tema de los bancos rescatados. Probablemente, la mitad de banqueros y bancarios deberían estar en prisión una larguísima temporada. Pero este es otro tema.

Valoració:-1menosmas
Per @mallorquin, fa mes de 9 anys

Arruix ¡¡¡

Valoració:3menosmas
Per mallorquin, fa mes de 9 anys

Te viene grande este asunto, toniet.
Como todo.

Hasta dentro de seis meses

Valoració:-10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente