nubes dispersas
  • Màx: 18.3°
  • Mín: 13.93°
18°

Orgull llonguet o Palma Springs?

Com volem generar l'activitat econòmica a Palma? I quina activitat econòmica volem generar per sortir de la crisi? Aquesta setmana hem vist algunes respostes a aquestes preguntes en els mitjans de comunicació.

Per una banda, l'altre dia, a la presentació del projecte Palma Springs, polítics del PP i grans empresaris, evidentment només homes, es fotografiaven davant la maqueta del projecte que ha suposat la destrucció de la darrera zona humida de Palma. Per a ells, la gran solució neoliberal a la crisi és canviar una zona singular d'una riquesa ambiental immensa per 70.000 m2 de ciment. Una altra gran superfície envaïda per grans marques internacionals amb productes fabricats, amb unes condicions laborals indignes, a països econòmicament pobres. A més, aquest gran projecte, avalat pels impulsors del model econòmic que ens ha duit cap a l'estafa de la crisi, és un atemptat contra la supervivència del petit comerç. El Partit Popular no només no ha defensat i promocionat el petit i mitjà comerç i la petita i mitjana empresa, sinó que ha donat barra lliure a les grans superfícies.

Per una altra banda, hem assistit al fenòmen Orgull Llonguet, una iniciativa ciutadana que ha connectat la cultura popular, el producte de la terra i l'economia local amb un disseny modern i una difusió viral. Els resultats, impressionants: coneixement i revalorització del producte de la terra, presència en els mitjans de comunicació, promoció i difusió econòmica dels forns i bars que ofereixen llonguets i combinació de la gastronomia local amb les festes i els personatges populars de Palma. I també, encara que pesi a la dreta, ens trobam davant un atractiu turístic potencial. Menjar un llonguet sempre ha estat un fet singular i un plaer.

Són clares les respostes a les preguntes de més amunt: cal que aquesta ciutat generi activitat econòmica des de la prosperitat compartida, la responsabilitat social i la innovació. Facilitem la vida a totes aquelles persones i empreses que aposten pel factor humà i per les noves indústries, com la cultura, antagòniques de l'economia de l'especulació del ciment i derivats. Cal protegir i promocionar el petit comerç, les empreses i les cooperatives que generen la seva activitat econòmica des de l'esforç, la innovació, la intel·ligència col·lectiva i des de la responsabilitat amb els seus treballadors, amb el seu entorn i amb el seu producte. Segurament, a curt termini, cal que l'economia de Palma senti Orgull Llonguet.

Antoni Noguera, regidor a Cort per Més per Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

No entenc cap de les tevas solucions, ni ceaciò de llocs de feina per la temporada que no hi ha turisme, no ho te prenguis malament, pero per jo son un caramull de perdeladas el que dius, i en que nomès fos per una vegada jo parlava en serio, hem preocupa molt que joves en dues carreras no trobin treball, i mès els que no en tenan cap, perque aixì com va el mòn cada vegada ho tendran mès difìcil, (crec ) hi he seguit pensant i reflexionant, vaig anomenar Hislandia i lo que aprofiten, i mire que et dic, aquì no tenim volcans però tenim el sol del Mediterrani que podrìam fer-lo servir per "algo mès que per torrar turistes" ancara que hi haigui mols d'interessos en quantre, es una font d'energia natural iiii sostenible i fins i tot podria ser barata, en canvi veig que el govern de aquì i d'allà ( Madriz ) PePerland, prefereixen fer prospeccions i destruir territori.
Jo no tenc carrera, però he fet mols de viatges i he llegit molt, i seguesc encara, i te dic ; alerta que sercant una cosa no fòtiguem l'altra.
PD. per això votarè MÈS, perque es del PP predican molt però sempre fan el mateix, no evolucionan ni en que vulguin, en Darwin hauria perdut els papers amb ells.
Salut

Valoració:8menosmas
Per unaperaqui, fa mes de 9 anys

@Llonguetó: esperem que sigui així, i que finalment se n'hagin adonat que el PP no és el que els ajudarà precisament. I no és que no es ves, la veritat és que no entenc com no se n'han adonat abans... però be, millor tard que mai!

"Palma Springs"... un nom molt nostrat aquest, si. Ja te pots fer una idea del producte! "Springs" vol dir fonts, rierols, corrents... o sigui, fontanelles... quina humiliació a la nostra identitat, anomenar el centre amb la traducció a l'anglès de "Les fontanelles de Palma".

Valoració:7menosmas
Per A escardapenyes, fa mes de 9 anys

Solucions n'hi ha moltes.
Tota persona extracomunitària ha de pagar 16.000
euros per any a Mallorca.
Tot treballador extracomunitari ha de pagar 100.000
euros per treballar a Mallorca. Ho pot pagar el patró o
la empresa.
Tota persona estrangera que prengui la ciutadania i
resideixi a Mallorca, 100.000 euros per Mallorca.

Aquestes taxes no són exagerades per el nivell de
Mallorca, un cinc estrelles, i si no poden pagar poden
emigrar a altres països, que n'hi ha que són gratuïts.

Valoració:-1menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 9 anys

A les Baleears tenim un problema greu, que l'estiu nomès dona feina per sis mesos, i per la majoria de gent feine magre, a l'hivern poca cosa per no dir res, allà hon se vou mohiment es a l' INEM, la construcciò era la que omplia de feina hivern i primavera, a partir del 2.007 va caura en picat a tota pastilla i aixi estam, jo hi era desde l'any 72 amb empresa primer de fusteria i decoraciò i desprès del 92 fins a 2.012 construcciò, he vist molts de desastres i desgavells, i a vegades pensava, mentras veia tapar de casas tota la part dreta de Santa Ponsa fins adalt del puigxet, -en arribar a l'altre part de l'illa (Alcùdia ) que farem ?- el poc territori que queda no l'heurian de poder "tocar",pero es que al mateix temps l'altre part tambè anaua d'esbocada, i el resultat ja el sabem, en set anys tot anorris.
Vaig comensar a sentir parlar lany 90 de " l'economia sostenible", pero cap dels governs que ens han tocat no ho entenian, encara no ho entenen.
Ara le pregunta es que es pot inventar a Balears per fer feina a l'hivern i primavera ?? i que sigui sostenible els models que tenim o teniam estan esgotats, necesitam cosas diferents i sostenibles, no hi ha un cap-pensant que pugui destriar el grà de la palle, mmmm, a monpare li sentia dir de tan en tan " no hi ha tepms que no torn" es padrins tambè ho deian, avui la majoria de camps estan abandonats - profètic- ??? a Islàndia un territori mig desolat, he vist que aprofiten l'energia i l'aigo calenta del sub-sol i dels volcans, com sels hi va acudir?? aprofitar els medis pròpis sense esgotar-los ès possible?? joves, vosaltres teniu la "paraula" si ens tocas un bon govern que no pensàs tant amb els hotels, adamès, ja estan tots fets i en sobren per regalar, ara els fan afora, i dòne feina a la gent d'aquì ???
Salut, que ja m'he allargat molt.

Valoració:21menosmas
Per Llonguetó, fa mes de 9 anys

Pel que fa a l'article, brillant senyor Noguera, com sempre.
Si et presentes a les primàries de MÉS per Palma per ser cap de llista, compta amb el meu vot, perquè vull que siguis el meu batle. Si tu ets es candidat de MÉS a Ciutat tenc clar el meu vot, sinó m'ho repensaré un poc més.

Salut!

Valoració:16menosmas
Per Llonguetó, fa mes de 9 anys

Tota la raó Tià, però això té pinta de que pot canviar a les properes eleccions. Els representants de PIMECO i AFEDECO varen anar al Congrés d'El Pi - Mallorca i es varen retratar amb els seus dirigents del partit diguent que feien "propostes molt interesants" i es feren un poc la pilota mutuament. A més, se festetgen bastant per les xarxes socials (també PIMEM). A part d'axiò, que poden ser coses subjectives, crec que el president de l’Associació de Comerciants del Carrer Sindicat de Palma s'ha sumat recentment en El Pi.
Si vas sumant tot això i que un del eixos en que més insisteix El Pi és en la defensa del petit i mitjà comerç, crec que pot haver un transvasament de vots del PP cap en El Pi pel que fa als petits i mitjans comerciants.

Valoració:15menosmas
Per Tià, fa mes de 9 anys

Tothom sap, però, que els petits comerciants són votants impenitents del PP.

I ara què els podem dir? Que ells s'ho han cercat? Que callin i mengin morena?

Valoració:21menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente