lluvia ligera
  • Màx: 17°
  • Mín: 14°
14°

'JÈS!', la nova aposta musical de Mallorca, presenta la maqueta

L’agrupació mallorquina presenta la seva primera i nova maqueta que inclou tres temes musicals. | JÈS!

JÈS! neix a Mallorca per mesclar sons d’arreu del món, fer-ne música festiva i fer ballar gent de totes les edats. Així, l’agrupació mallorquina presenta la seva primera i nova maqueta que inclou tres temes musicals: “Desperta”, “Swetty Come” i “No ho deixis escapar”.

El projecte es va engendrar a finals de 2016 i reuneix a set persones que provenen de diverses formacions musicals i de diferents estils. Alguns d’ells varen ser membres de Barrumbada, d’altres de La Gran Orquestra Republicana, de varies orquestres de pobles, de May Day, de Vers Endins i deRay Callao, entre d’altres. Ells són Francesc Negre (veu i guitarra), Marc Galmés (bateria), Marc Grimalt (baix), Toni Sansó (saxo), Victor Taltavull (percussió), Sergi Sellés (piano) i Dialen Niang (trompeta).

La maqueta engloba tres cançons pròpies i autoproduïdes a través de les quals expliquen tot d’històries, vivències i anècdotes personals. Cal destacar que la cançó de “Desperta” ha tingut la col·laboració del cantant Pep Suasi. Segons el cantant de JÈS!, “volem que els oients s’identifiquin i s’engresquin amb elles”. A més, “volem sonar a les places, als carrers i als altaveus de les cases, i ho volem fer amb les ganes, la il·lusió i l’empenta que ens caracteritza”, ha afegit Negre.

Amb ganes de mostrar les cançons, el grup ha presentat un videoclip per a cada un dels temes. “Desperta” ha estat editat pel col·lectiu Objectiu Roig; “Sweety Come” per Danel Gómez, i “No ho deixis escapar” per Iñaki Reparaz.

Presentació del grup

Per ara, JÈS! s’ha donat a conèixer mitjançant el concurs Sona 9, del qual han sortit finalistes, i del concurs de la televisió autonòmica IB3 per escollir la cançó de l’estiu 2017, a més de la difusió de les seves produccions a través les xarxes socials. A partir d’aquest mes de juliol faran alguns concerts a pobles d’arreu de Mallorca com al Km0 Festival d’Alaró el pròxim 28 de juliol; a Sant Llorenç des Cardassar dia 11 d’agost; a la barriada d’Es Secar de la Real dia 12 d’agost, i a les festes de Sa Vilanova d’Esporles dia 14 d’agost. A més de participar a la final del concurs Sona 9 que es durà a terme a Barcelona el pròxim 22 de setembre en el marc de les festes de La Mercè.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per GE, GI, fa mes de 6 anys

1. GES m.
Guix; cast. yeso. De fusta, de ferre, calç, geç, doc. a. 1366 (Rubió Docs. cult. ii, 153). Unes posts de raiola e ges per a tenir les escudelles en dita cuyna, doc. a. 1533 (Miret Templers 578).
Refr.
—«Qui fa carbó i ges, mai té diners».
Fon.: ʤés (Ribagorça, Conca de Tremp, Balaguer, Pla d'Urgell, Ll., Fraga, Camp de Tarr.); ʧés (Tamarit de la L., Maella).
Var. form.: algeps, algés, guix.
Etim.: del gr.-llatí gypsu, mat. sign.

2. GES
Anar de ges: estar en zel un animal (Rabós d'Empordà).

3. GES topon.
a) Poblet agregat al municipi de Sercs.—b) Riu que passa per Vidrà i St. Pere de Torelló i desaigua prop de St. Feliu de Torelló.
Etim.: desconeguda, segurament pre-romana; relacionable amb Ger i Gerri?

4. GES pron. i adv. ant.:
V. gens.

5. GES var. dialectal mall.,
per jas (segona persona singular d'imperatiu de haver: hages, té). Ges!, y axò és un pèsol, Roq. 13.


(Alcover-Moll)


En cap cas, com es pot comprovar, GES no s'escriu ni amb J ni amb accent gràfic.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente