algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
18°

ARCA elogia la defensa de la Cartoixa de Valldemosa

1990
ARCA aplaudeix la decisió de la comissió insular de no autoritzar el projecte de demolició i nova construcció d'una caseta al palau de Cartoixa. | ARCA

ARCA aplaudeix la decisió de la Comissió de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca de no autoritzar el projecte de demolició i nova construcció d'una caseta al Palau del rei Sanç de la Cartoixa de Valldemosa. Segons l'associació cultural els propietaris tenien la intenció d'obrir una cafeteria “take away” en el claustre renaxentista.

L'entitat de defensa del patrimoni considera que el projecte “vulnerava els valors essencials” del Bé d'interès Cultural (BIC) el Palau del rei Sanç i “infringia l’article 41 de la Llei de Patrimoni Històric de les Illes Balears i atacant, en definitiva, les característiques de protecció de l’immoble”.

ARCA considera que si s’hagués permès la demolició i reconstrucció proposada en el projecte, les obres “no tindrien cap altra finalitat que perllongar l’existència d’una part afegida il·legalment que, a més a més, hauria fet més difícil la percepció del claustre des de la façana”.

Patrimoni Històric
ARCA recorda que la majoria dels membres de la Comissió Insular de Patrimoni Històric votaren en contra “dues vegades”, la primera per suspendre la tramitació de l’expedient i la segona per denegar el projecte de demolició.
La conclusió final, segons l'entitat, “és més que evident”. És a dir, que el projecte de demolició “no té per objecte la millor interpretació històrica del pati d’entrada al Palau del rei Sanç des de la plaça de la Cartoixa, ni recuperar els valors de l’estat original de l’indret”.

L'entitat cultural també “celebra” que l'Ajuntament de Valldemossa es personés en contra d'aquest projecte, evidenciant que projecció de la cafeteria “no aportaria res al conjunt de Cartoixa, sinó més bé tot el contrari, vulgaritzaria un espai històric de primer ordre”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.