algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
14°

De claustre renaixentista a local de menjar per emportar-se

Imatge exterior d'on es vol ubicar el nou local. | ARCA

ARCA ha denunciat la pretensió d’instal·lar un local de menjar per emportar-se al claustre renaixentista del Palau Rei Sanç de Valldemossa, que és part dels límits històrics de la Cartoixa.

Patrimoni del Consell de Mallorca té sobre la taula una petició per la qual es pretén tomar una caseta de souvenirs que és totalment aliena al Palau, ja que va ser construïda els anys 60, i aixecar-ne una altra de nova per fer-hi un local de menjars per endur-se. ARCA ja ha presentat un escrit al Consell demanant la denegació dels permisos perquè va en contra de la Llei de Patrimoni Històric.

Si es toma la caseta actual de souvenirs, (ubicada a l'entrada al Palau del Rei Sanç des de la Plaça de la Cartoixa) no ha de ser substituïda per res, ja que la Llei de Patrimoni Històric empara retornar a l’estat original, però no aixecar una nova edificació.

La intenció dels promotors del nou local també passa per instal·lar una cafeteria al Claustre de Santa Maria del Palau Rei Sanç per poder col·locar taules i que el claustre històric sigui la terrassa del local.

Preservar i recuperar la integritat del claustre renaixentista del Palau del Rei Sanç

El claustre de Santa Maria és el primer claustre renaixentista a Mallorca, amb un espai exterior encara que transformat pels successius propietaris.

ARCA veu amb bons ulls que s’esbuqui l’actual caseta de souvernirs però de cap manera que s’aixequi res per substituir-la. La Llei de Patrimoni Històric avala la recuperació d’un claustre.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.