algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
14°

Més de 8.000 signatures clamen per la continuitat de l'Orquestra Simfònica

865
Aquesta iniciativa digital condensa l'afecte i el suport de la ciutadania vers l'Orquestra Simfònica. | R.D.

La lluita de l'Orquestra Simfònica per tal d'assegurar la seva supervivència suma cada dia nous suports, en aquest cas al mitjà digital.

Les mostres de suport ciutadà expressades en els concerts reivindicatius oberts al públic no són l'única evidència que constata la calor que la societat illenca reserva per als seus músics.

En aquest cas, la plataforma 'Tots amb l'Orquestra Simfònica de Balear' ha iniciat una campanya a internet mitjançant la qual reclama que s'aturin les retallades en el pressupost de l'Orquestra Simfònica, així com l'elaboració d'un pla de viabilitat que permeti allargar la seva activitat artística per molts anys més. En pocs dies, més de 8.000 ciutadans han expressat

Tal com explica la descripció de la petició que s'allotja al portal Change.org, fa anys que la Simfònica ha de suportar "desproporcionades retallades als seus comptes, que en comparació amb la resta de formacions musicals del seu tipus radicades a altres llocs de l'estat espanyol són "molt més contundents".

Així mateix, el panorama que els espera en les actuals condicions no millora molt, ja que a les reunions mantingudes amb els representants institucionals del Consell i del Govern es treballava amb una tisorada d'al voltant el 20 per cent.

Els músics han defensat intensament que l'estament polític no ha negociat de forma seriosa amb la viabilitat de la Simfònica damunt la taula, i això malgrat haver-se plantat enmig de la temporada d'òpera que es desenvolupava al Teatre Principal de Palma.

Per tots aquests motius, la plataforma reclama als actors governamentals implicats -el Govern balear, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma- que canviin d'actitut, i per a contribuir a aquesta finalitat se'ls envia periòdicament un report des de la petició popular, que els indica quantes veus clamen en aquell moment per la continuitat de l'Orquestra Simfònica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.