muy nuboso
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

Cort incorpora el còmic als Ciutat de Palma

La Regidoria de Cultura inclou les historietes dibuixades com a modalitat dels guardons palmesans. El premi està dotat amb 12.000 euros en concepte de drets d'autor i royalties per a la primera edició del còmic en llengua catalana

Els premis Ciutat de Palma incorporen enguany la modalitat de còmic. Tres anys després de la instauració dels guardons Antoni Gelabert d'arts visuals i Camilo José Cela de crítica literària, el departament de Cultura de Cort engreixa les categories com a "resposta a una reivindicació del sector inclosa dins l'acord de governabilitat", explicà ahir la regidora Nanda Ramon. "Ens ho hem pensat molt abans d'incloure-hi una nova modalitat, però creim que hi ha un sector molt consolidat amb un públic ben fidel", afegí.

La junta de govern de Cort aprovà ahir les bases de les diferents categories dels guardons, que pugen a un pressupot total de 90.000 euros. El Ciutat de Palma de còmic està dotat amb 12.000 euros en concepte de drets d'autors i royalties de la primera edició de l'obra en llengua catalana. "Una vegada editat per l'Ajuntament, les següents reimpressions o traduccions ja seran a compte de l'autor", aclarí la responsable de Cultura.

Les historietes es podran començar a entregar a partir de l'1 de setembre fins al 15 d'octubre a la seu de la Fundació Palma Espai d'Art . Les bases assenyalen també que els treballs han de ser originals, no haver estat premiats en cap altre concurs i no correspondre a autors morts abans de l'anunci de la convocatòria. A més, es podran presentar en qualsevol idioma, encara que serà obligatori adjuntar-hi una sinopsi en català o espanyol. La incorporació d'aquesta categoria s'adiu amb "la política expositiva del Casal Solleric, que cada any acull almenys dues mostres de còmic", explicà Nanda Ramon, qui sosté que precisament aquestes exposicions "atreuren molt de públic, i en especial el jove".

Pel que fa a la resta de modalitats, es mantenen com en les edicions passades. El premi més ben dotat serà el Llorenç Villalonga de novel·la, amb 24.000 euros, seguit de l'Antoni Gelabert d'arts visuals, amb 18.000. La resta de categories tenen un premi en metàl·lic de 12.000 euros i un termini màxim fins al 15 d'octubre per presentar els originals. Aquest s'allargarà fins al 15 de novembre en el cas del Ciutat de Palma d'animació independent, que l'any passat es veié afectat per la crisi econòmica i tingué menys participació. Com és tradició, els guardons s'entregaran el 20 de gener, dins el marc de les festes de Sant Sebastià.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Gironí, fa mes de 13 anys
És increïble que s'instauri un premi de còmics i no es recuperi el de textos teatrals. I per què es manté el desacreditat premi Camilo J. Cela, amb unes bases absurdes? Un premi que et poden atorgar sense fer falta que t'hi presentis i que en teoria és bilingüe, quan només es tenen en compte els llibres en català.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente