algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
18°

Els jubilats 'inauguren' el Palau de Congressos encadenats a la façana

Una desena de jubilats i pensionistes s'han encadenat aquest dissabte de matí a la façana del Palau de Congressos de Palma. | J. Morey

Una desena de jubilats i pensionistes s'han encadenat aquest dissabte de matí a la façana del Palau de Congressos de Palma. Els manifestants han desplegat diverses pancartes contra els abusos laborals i acusant els Governs de Bauzá i Rajoy d'“esclavistes i mentiders”. També han desplegat una pancarta en defensa de les pensions públiques.

La protesta ha estat convocada per La Plataforma d'Associacions de Pensionistes i Jubilats de Mallorca, integrada per Padrines i Padrins Flauta, Federació de pensionistes CAIB, Jubilats de CCOO, Jubilats d'UGT i Jubilats per Mallorca. La protesta ha conclòs quan la policia ha tallat les cadenes que fermaven els peus dels encadenats i ha demanat que passassin a l'altra banda del carrer.

Durant l'acte els jubilats també han llegit un manifest denunciant la situació de “semiesclavatge” dels treballadors i han reclamat una millora de les condicions laborals. Han acusat als diferents governs de permetre abusos en les jornades laborals i han assegurat que bastaria un sistema d'inspeccions “per evitar els abusos als treballadors”, “reduir el frau fiscal” i “limitar el treball submergit” tot garantint la continuïtat del sistema de pensions.

Plantar cara
Les entitats de jubilats han asseverat que “enganar la gent amb veritats a mitges és mentir, i arribar al govern mentint no és democràcia”. “La gent qui estam en contra dels poders malignes que afavoriu plantam cara”, han afirmat.

Les entitats han assegurat que “no callaran” perquè el govern hagi aprovat “una llei 'mordassa' per castigar els dissidents”. Finalment, han reiterat la seva exigència de deixar de tolerar “les condicions de semiesclavatge i el frau al sistema públic de pensions” que comporta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 9 anys

Me parece muy bien que protesten contra las políticas de pensiones de jubilación del PP, pero resulta que son las mismas que las del PSOE y no veo que se metan con ellos. El problema es del SISTEMA.

Valoració:1menosmas
Per guiem colom, fa mes de 9 anys

A "lectora".- Me parece muy bien, perfecto. La pena y lo traumático para ti debe ser cuando lo vuelves a recuperar. Yo en tú lugar haria de tripas corazón (harto difícil), para no recuperarlo nunca. A mi, afortunadamente, estas cosas no me ocurren. Escribo en castellano porqué me pete y al mismo tiempo sentirme más cómodo y, además, para que salgan personas como tú donde cubrirse de gloria está solo al alcance de privilegiados. No lo recuperes nunca, y asi no caerás en la tentación de decir tonterias. Mejor en la lengua de los descendientes de los invasores. Que te aproveche.

Valoració:0menosmas
Per Lectora, fa mes de 9 anys

Quan entro a aquesta pàgina Web, resulta que se m´oblida el Castellà i per més que vulgui, no entenc els escrits que hi pugui haver en aqueixa llengüa.

Valoració:19menosmas
Per guiem colom, fa mes de 9 anys

Al señor Planas.- Yo no tengo ninguna "déria" anti catalanista. Sencillamente soy mallorquin y anticatalanista (que no anti catalán), pese a que quieren inmiscuirse en nuestra vida sin importales que muchos de nosotros no queremos correas ni imposiciones de nadie. En algunas cosas tienes razón, y a mi no se me caerán los anillos (solo llevo), por reconocerlo. Cuando hay precariedad (más demanda que oferta) siempre ocurren actos que son negativos para la dignidad humana. Se ha visto durante toda la vida en muchos órdenes de la existencia humana. Yo no estoy de acuerdo con las malas prácticas sean las que sean. Pero aqui, y no lo dudes, ha habido durante muchos años connivencia entre patronos y obreros siempre para pagar menos a Hacienda o a la Seguridad Social. ¿Cuántos "despidos" totalmente fingidos se han hecho para cobrar el paro?. ¿Cuántos, Sr. Planas?. Actitud repugnante de unos y otros, pues sabían que conseguirlo era facilísimo. Sin embargo, creo que encadenarse es un acto de pura propaganda (eran 8 o 9), que no conduce a nada. Y ya que hablamos de cadenas, creo que lo primnero que cabría hacer es encadenarse en la puerta del o de los sindicatos, pues están continuamente en los papeles y no precisamente como espejo donde mirarse. Se habla de cientos de miles de euros "desaparecidos" o de difícil justificación. Dinero público, Sr. Planas. Y de Andalucia, mejor no hablar. Empezad por poner orden donde no la hay y después seguiremos. Bon dia.

Valoració:0menosmas
Per Josep Planas Garriga, fa mes de 9 anys

A "vivan las caenas":
Potser la teva dèria anti catalanista t'impedeix llegir i escoltar els nostres arguments.
La nostra denúncia no protesta per les nostres pensions personals. Sino pel frau en la contratació que actualment practiquen els empresaris amparats en una legislació estafa que imposa unes condicions de semi-esclavatge que els aturats es veuen obligats a haver de realitzar amb salaris de miseria que cotitzen a la Seguretat Social molt menys del que correspondria si els contractes cobrissin les hores reals que no paguen ni al treball realitzat ni a l'hisenda.
Aquesta contractació esclavista i mentidera permet al govern enganar l'opinió pública fent voler fer creure que s'està produïnt un creixement de l'economia i una disminució de les llistes d'aturats.

Valoració:18menosmas
Per vivan las caenas, fa mes de 9 anys

Aqui seis o siete escriben cualquier cosa en un trapo y este residuo digital (el de papel tuvo que cerrar por falta de clientes), les da un protagonismo que solo se entiende con el fin de caponar a un govern elegido democráticamente y por mayoría absoluta. Si cobrais pensiones de misería habría que ir a averiguar los motivos y nos daríamos cuenta de muchas cosas, probablemente, ilícitas. ¿Cuántas horas se han cobrado en "B" sin cotizarlas?. Ahora teneis los resultados. El que ha trabajado 35 años, como mínimo y con cotizaciones muy altas, tiene una buena pensión. Un amigo mio que trabajó desde los 18 y se jubiló a los 65, cobra 2.000 euros netos cada mes. Que yo lo he visto. Creo que la policia no debió de cortar cadenas.

Valoració:0menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Pobres.

Valoració:-7menosmas
Per De bona raça, fa mes de 9 anys

Endavant padrins!

Valoració:26menosmas
Per sa madona, fa mes de 9 anys

Quins padrins més valents!

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente