muy nuboso
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
18°

El 46% dels comerciants creu que les vendes d'agost han estat pitjors que l'any passat

1271
El 30% dels comerciants creu que ha venut més durant l'agost en comparació a l'any passat. | A. AGUADO

El 46% del petit i mitjà comerç de Mallorca ha afirmat que les vendes registrades durant el passat mes d'agost han estat pitjors que les que van tenir el mateix mes de 2012.

Així ho reflecteix l'últim baròmetre mensual de Pimeco, que també estableix que un 24% dels comerciants sosté que les vendes es van mantenir i el 30% restant que va vendre més.

A escala local, les dades mostren una notable diferència entre Palma i la resta de municipis de l'Illa. Així, un 37% dels comerços de la capital i un 55% dels pobles van vendre menys, davant un 33% a Palma i un 27% de les altres localitats que sí que van millorar les vendes.

Pitjors vendes
Pel que respecta a la comparativa amb el mes anterior, un 57% dels comerciants van obtenir pitjors vendes, un 28% va vendre el mateix i un 15% incrementà les vendes.

L'informe de la patronal també assenyala que, pel que es refereix a l'activitat comercial global, els comerciants van donar a l'agost una puntuació de 5,2 sobre 10, fet que suposa un descens d'una dècima respecte el mes anterior. Aquesta xifra també situa l'agost nou dècimes per sobre de la mitjana dels últims dotze mesos.

En termes interanuals, la valoració global experimenta un augment de tres dècimes en comparació a l'any passat, el que es podria traduir en un increment de l'activitat comercial d'aproximadament el 6,1%.

Orientació del consum
Segons la patronal, aquestes dades demostren que durant l'agost no hi ha hagut una “variació significativa” que permeti pensar que existeix un canvi d'orientació del consum.

Pimeco considera que els resultats estan “en línia amb la situació crítica de l'economia insular”, que es caracteritza entre altres, per una restricció generalitzada del consum.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.