lluvia ligera
  • Màx: 22°
  • Mín: 16°
21°

Les Balears publiquen més de cinquanta testimonis de familiars de víctimes de la Guerra Civil i la repressió franquista

Ja estan disponibles en el portal de Memòria Democràtica del Govern 58 testimonis de familiars de víctimes del cop d'estat, la Guerra Civil i la repressió franquista que ha pogut documentar la Direcció General de Memòria Democràtica com a part del servei d'Atenció Directa a les Víctimes des que es va posar en marxa la iniciativa al març d'aquest mateix any on ja han passat 80 famílies.

Es tracta de 22 hores de material audiovisual en el qual els familiars narren en primera persona el que va significar per a les seves famílies la desaparició dels seus éssers estimats i comparteixen la informació que han pogut recuperar sobre aquest tema al llarg dels darrers 80 anys.

El Govern, per acord pres durant aquest divendres a la Comissió de Memòria i Reconeixement Democràtics i amb el vistiplau de les famílies implicades, enviarà, a més, els testimonis al Ministeri de Presidència per tal que es remetin a la Fiscalia de Drets Humans i Memòria Democràtica, de recent creació, amb l'objectiu que puguin servir de prova però també de cara a la possible constitució en un futur de la Comissió de la Veritat que, des de fa dècades, reclama el moviment memorialista arreu de l'Estat.

Els vídeos estan disponibles aquí: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1JeOv8KlLs4osZQZLJETg8yZJ15AYIb7

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Josep Miquel, fa 11 mesos
L'únic que va sempre de monotema es vostè trista buboteta Carletes Vilavoxquimano, sou tant imbecils que no veis que som els ciutadans els que farem seguir endavant i seguirem parlant en català,. La nostra llengua cultura i tradicions exactament igual, a qualsevol lloc públic ens hauran de seguir atenent en català..Ni vos heu adonat, pobrets, que duis mes de 300 anys intentant acabar amb ella i no feis mes que anar de fracàs en fracàs i pegant amb ses banyes per sa paret. Uns pobres i tristos analfabets funcionals es just el que sou, i vostè va dels primers. Deu esser molt infeliç hi encara ho serà mes perquè miri ens haurà de seguir escoltant que parlam la nostra llengua pròpia i que estimam. Vostè vagi amb els seus, una xusma d'ignorants inadaptats que per si no basta destrossen l'única que parlen..
Valoració:8menosmas
Per I que ho ets, de mal d'sguantar!, fa 11 mesos
@Villalta- Multinik: Perque no t'en vas a mirar un altre diari?
Aquest no t'agrada, però ets aqui continuament per molestar- nos. Tu creus que aquesta actitut teva és normal? No pensar com tu, no vol dir estar contra tu.
Valoració:10menosmas
Per Carlos Vilalta, fa 11 mesos
Vaya, ya empezamos con el otro monotema.
Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente