algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Santa Catalina conserva l'encant de ser un dels darrers barris mariners

La reversió de la base tornarà a revitalitzar aquesta part del Port

Una de les contrades solleriques que encara conserva un marcat caràcter gremial "el dels pescadors" i que és tal vegada el darrer barri autènticament mariner que queda a Mallorca es podria veure ben prest afectada per importants esdeveniments urbanístics, que tot i que poden significar una revaloració de la zona, alhora poden posar-ne en perill el caràcter tradicional.

Habitat encara en bona part per famílies de pescadors, el perímetre format pels carrers de Sant Ramon de Penyafort, Llevant, Mallorca, Santa Apol·lònia i Santa Caterina d'Alexandria conserva l'encant d'un poblet de pescadors que el visitant actual ben bé podria situar en qualsevol indret de la Mediterrània dels dos segles passats.

La construcció de l'estació naval suposà que el barri deixàs de ser la «façana» del Port. Tot i que aquest fet probablement hagi influït en la conservació de l'estructura tradicional, també suposà un cert abandó del barri per part del municipi, que ara ha començat a prestar-hi l'atenció que mereix.

La reversió de la base i la demolició dels edificis auxiliars farà que Santa Catalina torni a guaitar directament al Port, així com ha estat al llarg de la seva història. Les obres d'embelliment que ara du a terme l'Ajuntament no han estat mancades d'una certa polèmica ja que alguns veïns consideren que no es fan amb prou cura. L'Ajuntament diu que la seva intenció és posar dificultas als cotxes i facilitar el passeig i la tranquil·litat als visitants.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.