algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
17°

Lluc García

Cultura » Cultura

Sóller investeix les seves Valentes Dones

|

Una església de Sant Bartomeu plena a vessar va ser ahir escenari de la solemne investidura de les Valentes Dones de 2013, Antònia Frau i Maria Antònia Oliver, en un emotiu acte en el qual van rebre el ceptre que representa la Barra de Can Tamany i que ostentaran durant un any. L'acte va ser presidit per una comitiva oficial encapçalada pel batle, Carlos Simarro, i tots els regidors de la corporació. En representació del Govern balear i del Consell de Mallorca van assistir la consellera insular d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, i el conseller autonòmic de Medi Ambient, Agricultura i Territori, Gabriel Company.

Balears » Part Forana

Gran acollida del llibre sobre els Fills Il·lustres de Sóller

|
Carles Simarro, Pere A. Serra i Antoni Quetglas, durant la presentació del llibre Fills Il·lustres de Sóller. Foto: Ll.G.

Un centenar de persones varen assistir ahir vespre a la presentació del llibre Fills Il·lustres de Sóller, una obra que recull per primera vegada la biografia dels 14 sollerics que al llarg del segle XX han rebut de l'Ajuntament la màxima distinció que atorga el municipi a destacades personalitats que hi han nascut. L'acte es dugué a terme al museu modernista Can Prunera. El llibre, editat per Promomallorca amb la col·laboració de l'Ajuntament, va ser presentat pel seu editor, Pere A. Serra, que precisament és l'únic Fill Il·lustre de Sóller que encara és viu, un fet del qual destacà sentir-se "molt honrat".

Cultura » Cultura

L’estació de Sóller comença a sargir el mural de Miró

|

El ceramista i escultor Joan Gardy Artigas (1938) supervisa aquests dies la instal·lació a l'estació del tren de Sóller del mural ceràmic que ha realitzat basat en l'obra de Joan Miró La Maja Negra. Aquest mural és una obra única d'uns deu metres quadrats i que ha estat realitzada per a aquesta finalitat als tallers de la Fundació J. Llorens Artigas, a La Gallifa (Barcelona). El mural s'inaugurarà el 16 d'abril durant l'actre central de la celebració del centenari del tren de Sóller. Ahir, Gardy Artigas, fill del famós ceramista que treballà amb Joan Miró, supervisava personalment les primeres passes de la instal·lació, duita a terme per personal tècnic de l'empresa. Joan Gardy Artigas recordà que "amb motiu d'aquest centenari la companyia ferroviària volgué que l'estació de Sóller lluís alguna obra d'art que quedàs per a sempre i que il·lustràs la relació entre Miró i Sóller".

Balears » Part Forana

En perill les places concertades a la residència de Sóller

|

La residència Bell Entorn de Sóller, de propietat privada però amb 30 places concertades a través dels serveis socials de l'Ajuntament, no podrà continuar assumint el cost de l'atenció geriàtrica d'aquests residents, si no cobra l'elevat deute que l'Administració arrossega amb Sóller Invest, empresa propietària: prop de tres milions d'euros. D'aquesta quantitat, 600.000 euros corresponen al conveni amb la Fundació per la Dependència, que estan retinguts per la Tresoreria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La resta són pagaments endarrerits de l'Ajuntament de Sóller que, tot i haver cobrat les quotes de copagament a les famílies, no ha atès més que en una petita part la facturació mensual de la residència corresponent a aquestes places, la qual puja a uns 120.000 euros mensuals. Davant aquesta situació "insostenible", l'empresa comunicà dies enrere a les famílies afectades que no podria continuar prestant el servei en aquestes condicions.

Balears » Part Forana

Sóller s’indigna amb la retallada de l’ajut del túnel

|

Més de 300 persones, unes 400 segons els organitzadors, es concentraren ahir migdia davant l'Ajuntament de Sóller en un acte de protesta pel retard de més d'un any en el cobrament de la subvenció del peatge del túnel de Sóller, que cobraven tots els residents de Sóller i de Fornalutx des de l'any 2002.  La concentració havia estat convocada dies enrere pel col·lectiu Albaïna, abans de conèixer-se la notícia que el Govern balear ha eliminat la subvenció en els pressupostos de l'any 2012, segons va denunciar despús-ahir el PSOE.

Balears » Part Forana

Els pressuposts no preveuen subvencions per als residents

|

La gratuïtat del peatge del túnel de Sóller per als residents de Sóller i Fornalutx no està garantida per al 2012. Els pressuposts autonòmics per a l'any que ve no preveuen doblers per a aquest concepte (la partida és d'un euro i no és ampliable) i el Govern reconeix que ara no pot garantir-ne el manteniment. Si la previsió es fa efectiva, es posarà fi a una mesura que s'aplica des de l'any 2002 i que suposarà deixar sense aquest important suport econòmic uns 6.200 usuaris de Sóller i Fornalutx, entre ells nombroses empreses que tenen en la subvenció un important suport a la pèrdua de competitivitat que suposa estar ubicats a la Vall.

Balears » Part Forana

El poliesportiu de Sóller presenta 33 deficiències

|

El poliesportiu municipal de Son Angelats, una infraestructura creada a través del Pla de desestacionalització turística del Govern Matas i que en total haurà tingut un cost de quasi vuit milions d'euros, ja presenta més de 33 deficiències, algunes de les quals "greus" i "estructurals", segons assenyala un informe recent realitzat pels tècnics municipals. Dies enrere, el ple aprovà reclamar a una de les dues constructores que intervingueren en l'obra la garantia dipositada en el seu moment. Aquesta és "només" de 128.000 euros i no està clar que es pugui recuperar, perquè l'empresa es troba en concurs de creditors. Mentrestant, els tècnics han llistat els problemes de la infraestructura (oberta en part, tot i que oficialment no se n'ha fet la recepció) i la Sala espera solucionar-ne els desperfectes amb aquests doblers. L'oposició posa en dubte que la quantitat basti, mentre que el Partit Popular li retreu que durant els darrers quatre anys -quan es va fer el gruix de l'obra- "no fes res" per exigir una actuació en condicions.

Cultura » Cultura

Can Prunera rep noves donacions

|

El Museu Modernista de Can Prunera acollí ahir l'acte per presentar donacions d'obres d'art lliurades a la institució per artistes i col·leccionistes illencs. El Museu de la Fundació Tren de l'Art rebé les creacions de part de Miquel Mesquida, Glòria Mas i Robert Ferrer, que les entregaren personalment. També s'hi incorporà una peça de Ramon Nadal donada anònimament per un col·leccionista.

Balears » Part Forana

La Serra enceta una temporada de bolets tardana

|

Encara que bolets n'hi ha tot l'any (sempre que hi hagi suficient humitat), la tardor dispara en milers d'aficionats l'avidesa per anar al bosc o a la garriga a cercar aquests preuats fruits de la terra. Tanmateix, el temps no sempre hi acompanya. Les pluges escasses d'enguany, almenys fins aquesta setmana, i un principi de tardor particularment sec i calorós no han propiciat l'esclat d'espècies en les dates habituals. Això no obstant, els boletaires encara no volen renunciar a la temporada i pensen que, amb les pluges caigudes i si no fa gaire fred, encara poden sortir moltes espècies pròpies d'aquesta època abans que arribi l'hivern i proporcionar una bona temporada als aficionats.