algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 17°
17°

Quim Torres

Balears » Balears

Ciutadans de 15 municipis hauran de pagar l’impost: la seva aigua del grifó no és apta per al consum

|

L’argument donat pel Govern per justificar que els envasos d’aigua es podrien gravar amb els nous imposts perquè la població té l’alternativa de beure aigua del grifó no és del tot cert. Almenys en 15 municipis de Balears, les darreres anàlisis de qualitat elaborades pel Ministeri de Sanitat posen de manifest que l’aigua corrent que se subministra no és apta per al consum. I, per tant, els seus habitants no tenen alternativa: hauran de pagar sí o sí l’impost d’envasos de begudes per poder beure aigua, llevat que tinguin cisterna o que finalment no s’apliqui.

Balears » Polí­tica

L’Executiu preveu facilitar ara el retorn voluntari d’immigrants

|

El Govern preveu la possibilitat de facilitar el retorn voluntari d'immigrants als seus països d'origen. Així ho preveu el nou Pla anual de cooperació de les Illes Balears, que ahir aprovà el Consell de Govern i que suposa una retallada del 74% respecte del pla anterior. Si abans estava dotat amb 8,89 milions d'euros, ara només preveu 2,28 milions d'euros. El pla aprovat ahir incorpora, com a novetat, l'estudi de la viabilitat de posar en marxa un pla pilot "basat en el retorn voluntari" i "fonamentat en una capacitació professional dels individus que els permeti integrar-se en el món laboral en els països d'origen i el seu compromís solidari". Així ho avançà la portaveu, Núria Riera, després de la reunió de l'Executiu.

Balears » Polí­tica

El Govern investiga la mort del sense papers, però ningú no cau

|

El cas d'Alpha Pam, el jove senegalès sense targeta sanitària que fou trobat mort per tuberculosi el 21 d'abril a Can Picafort sense haver rebut tota l'atenció sanitària pertinent, i les suposades irregularitats denunciades respecte de l'atenció urgent als immigrants sense papers a l'Hospital d'Inca han forçat el Govern a obrir una investigació, però de moment ningú no assumeix responsabilitats pel que ha passat.

Balears » Polí­tica

El PP atura els nous imposts al Parlament per modificar-los

|

La tramitació parlamentària dels imposts ‘verds' s'atura i el Govern es dóna 15 dies per intentar renegociar-los amb els sectors empresarials que s'hi oposen i amb l'oposició. La intenció és modificar-los, no retirar-los. Aquestes són les directrius que ha donat als seus el president José Ramón Bauzá. Però la tramitació està tan avançada que el PPnecessita l'oposició per retocar el redactat en funció de les negociacions que s'obriran de manera imminent. Il'oposició no està disposada a acceptar res que no sigui la retirada dels imposts sobre envasos, rent a car i grans superfícies, entre altres.

Balears » Polí­tica

Bauzá: “Hem de veure fins on es poden matisar els imposts”

|

El president José Ramón Bauzá nega que hagi remodelat el seu Govern pensant en les eleccions, anuncia que els nous imposts es podrien matisar en funció de les negociacions que es reemprenen demà amb els empresaris i avança que el canvi de conseller no variarà el projecte educatiu. El president, demanat pel baròmetre del CIS diu: "No em fix en les enquestes. No pensam en les eleccions, sinó en les pròximes generacions. Avui el més important és fer el que toca en el moment que toca, encara que siguin decisions difícils".

 

Balears » Polí­tica

El nou Govern prioritza ara la reactivació a les retallades

|

Primera fotografia del nou Executiu, primera reunió del Consell de Govern, primers missatges que anuncien un canvi de rumb en matèria econòmica i primeres decisions que visualitzen certa intensificació de la política social. El gabinet autonòmic canvia el pas per enfilar els dos anys que li queden amb vista a les eleccions: la prioritat ja no són les retallades, sinó la reactivació econòmica.

Ara » Estat

El PP llevarà la Renda Bàsica d’Emancipació, que rebien uns 10.000 joves a les Illes Balears

|

El PP espanyol ha posat data de caducitat a la Renda Bàsica d’Emancipació, un ajut de 147 euros mensuals per al lloguer del pis que rebien el 2011 uns 10.000 joves a les Balears amb pocs recursos i amb una edat d’entre 22 i 30 anys per poder emancipar-se. Una esmena presentada al Senat pels populars al projecte de llei de foment i flexibilització del mercat de l’habitatge acabarà amb aquest ajut arreu de l’Estat, després que el Govern central del PPja hagués impedit la tramitació de noves sol·licituds a finals de 2011.

Balears » Polí­tica

Bauzá:“No s’ataca la llengua” perquè “en tenim dues”

|

La política lingüística a les aules tornà a protagonitzar ahir part de la sessió de control al Govern en el Parlament. El portaveu de la coalició MÉS, Biel Barceló, criticà el decret de tractament de llengües, que acaba amb la immersió lingüística per introduir el trilingüisme, i recriminà al president José Ramón Bauzá que s'hagi convertit en "l'enemic públic número u" de la llengua pròpia i que només tingui dues preocupacions:"enriquir-se" i "atacar la nostra llengua". Ell li contestà que "aquí ningú no ataca la llengua" perquè, entre altres coses, "en tenim dues". I defensà que el seu model és el de "la llibertat i l'elecció", mentre que el de l'oposició és el de la "immersió per obligació".

Balears » Balears

El Govern no ha activat la targeta bàsica de 2012

|

El Govern encara no ha activat la targeta bàsica de l’any passat, una targeta bancària que incorpora 280 euros perquè les prop de 8.000 persones beneficiàries de pensions no contributives puguin comprar productes de primera necessitat. L’ajornament fa sospitar a la coalició MÉS que l’Executiu maniobra per no treure’n la convocatòria d’enguany. La Conselleria de Salut va publicar la convocatòria de targeta bàsica de 2012 l’octubre de l’any passat i, però la setmana passada anuncià que allargava l’ús de la targeta fins al 30 de novembre perquè encara no està operativa.

Balears » Polí­tica

El PP posa més ‘emperons’ que el Pacte per emprar la píndola de l’endemà

|
Els fullets del Pacte deien que la píndola la podien emprar totes les dones en edat fèrtil.Foto: Arxiu.

El Govern del PP ha emès uns fullets informatius sobre l'ús de la píndola de l'endemà que, a diferència dels del Pacte, posen més emperons en la utilització d'aquest anticonceptiu d'urgència. En el tríptic actual es destaca en negreta que és una "mesura d'urgència, d'ús excepcional", que pot evitar un embaràs no vulgut en cas de fallada o mal ús del preservatiu o després d'una relació sexual no consentida; "s'aconsella emprar-la sota prescripció mèdica"; s'alerta que "provoca desordres hormonals importants"; i s'avisa que "no es recomana emprar-la" a menors de 16 anys perquè "són molt limitades les dades disponibles sobre aquest grup d'edat pel que fa als efectes que provoca". Els fullets del Pacte, en canvi, no deien res sobre una prescripció mèdica ni sobre les menors de 16 anys.