algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

El PP atura els nous imposts al Parlament per modificar-los

20424
Vicenç Marí.

La tramitació parlamentària dels imposts ‘verds' s'atura i el Govern es dóna 15 dies per intentar renegociar-los amb els sectors empresarials que s'hi oposen i amb l'oposició. La intenció és modificar-los, no retirar-los. Aquestes són les directrius que ha donat als seus el president José Ramón Bauzá. Però la tramitació està tan avançada que el PPnecessita l'oposició per retocar el redactat en funció de les negociacions que s'obriran de manera imminent. Il'oposició no està disposada a acceptar res que no sigui la retirada dels imposts sobre envasos, rent a car i grans superfícies, entre altres. L'aturada fa que se'n torni a retardar l'entrada en vigor, que, com a prest, serà a finals de juny.

El PP demanà ahir per escrit que es desconvocàs la Comissió d'Hisenda que havia d'aprovar el dictamen de la llei dels tributs, passa prèvia a l'aprovació en ple. Ho justificà per la remodelació del Govern. La petició havia de ser acceptada per l'oposició, perquè aquesta comissió és l'única presidida per l'esquerra (Xico Tarrès, del PISB). Ila socialista Francina Armengol acceptà un ajornament de dues setmanes després de reunir-se amb el nou conseller d'Hisenda, Vicent Marí. Però l'advertí que no negociarà rebaixes dels tributs perquè està en contra dels imposts i li demanà que retiri la llei i proposi uns altres imposts.

Com que la tramitació és en la recta final, el marge de maniobra per retocar els tributs és molt limitat. El PPpretenia aprofitar esmenes de l'oposició per plantejar canvis no prevists, però l'esquerra ho hauria d'acceptar i, almenys el PSIB, no ho farà. Ara només els queda intentar convèncer la resta (MÉS o el diputat no adscrit Antoni Pastor) o presentar "esmenes d'aproximació" que, segons apuntà Mabel Cabrer, serien esmenes similars a les de l'oposició per arribar a un terme mitjà. Segons Cabrer, aquestes esmenes no caldria que fossin acceptades per l'oposició, sinó que bastararia amb el vistiplau de la mesa de la Comissió, on té majoria el PP. En qualsevol cas, si la tramitació continua, els tributs no s'aprovaran com a molt prest fins al 4 de juny i no entraran en vigor fins al 20 juny, quan ho havien de fer a l'abril.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.