algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El Govern no ha activat la targeta bàsica de 2012

20490
Coes per recollir aliments a Palma. La targeta bàsica inclou 280 euros per poder-ne comprar. | CLICK

El Govern encara no ha activat la targeta bàsica de l’any passat, una targeta bancària que incorpora 280 euros perquè les prop de 8.000 persones beneficiàries de pensions no contributives puguin comprar productes de primera necessitat. L’ajornament fa sospitar a la coalició MÉS que l’Executiu maniobra per no treure’n la convocatòria d’enguany.

La Conselleria de Salut va publicar la convocatòria de targeta bàsica de 2012 l’octubre de l’any passat i, en principi, permetia que es pogués usar fins al juny d’enguany, però la setmana passada anuncià que allargava l’ús de la targeta fins al 30 de novembre perquè encara no està operativa.

“Ens preocupa que sigui una maniobra per no convocar la targeta bàsica de 2013”, afirmà la diputada de la coalició, Fina Santiago. “Demanam el compromís públic, per part del conseller, que es farà la convocatòria de la targeta bàsica de 2013 dins aquest any”, sentencià la parlamentària.

Per part seva, el PSIB exigí al Govern que aprovi una renda bàsica per als més de 60.000 aturats que no cobren prestació. Segons la diputada Joana Barceló, actualment és molt difícil accedir a la renda bàsica, perquè depèn de la voluntat del Govern que es doti la partida. Ara hi ha 61.247 persones aturades sense subsidi, 8.300 més que fa dos anys, i suposen el 42% dels demandants d’ocupació.

La proposta s’inclou dins un pla de xoc contra l’atur i la pobresa, concertat i urgent, que Barceló proposarà avui al Parlament. El diputat de MÉS Antoni Alorda també exigí ahir un pla de xoc. Ell i la socialista Armengol criticaren que el president José Ramón Bauzá no prengui decisions per combatre l’atur i li recriminaren que centràs la campanya a reduir-lo i s’hagi incrementat amb 25.000 persones. “O el PP se’n va i hi ha eleccions anticipades o crea un pacte amb tots els grups i sindicats”, apuntà Alorda. Tant el diputat com Armengol recriminaren al president espanyol, Mariano Rajoy, que receptàs “paciència” contra la desocupació.

La resposta del PP no trigà. “És millor que no ens presentin cap pla de xoc perquè ens estamparíem”, afirmà la popular Mabel Cabrer, qui acusà l’esquerra de ser els “campions” de l’atur.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.