nubes dispersas
  • Màx: 18.89°
  • Mín: 8.69°
18°

El Govern investiga la mort del sense papers, però ningú no cau

El cas d'Alpha Pam, el jove senegalès sense targeta sanitària que fou trobat mort per tuberculosi el 21 d'abril a Can Picafort sense haver rebut tota l'atenció sanitària pertinent, i les suposades irregularitats denunciades respecte de l'atenció urgent als immigrants sense papers a l'Hospital d'Inca han forçat el Govern a obrir una investigació, però de moment ningú no assumeix responsabilitats pel que ha passat.

El Govern manté que es tracta d'un "cas puntual" i que el Servei balear de Salut respecta el decret estatal que, tot i retirar la targeta sanitària als irregulars, estableix que se'ls ha de garantir l'atenció en casos d'urgència, si són menors d'edat o embarassades i si tenen malalties infeccioses o mentals. "Els protocols són molt clars", afirmà ahir la portaveu del Govern, Núria Riera, qui es va remetre a les explicacions donades per Salut i advertí que, un cop conclogui la investigació, es decidirà si es prenen mesures contra els possibles responsables de la falta de tractament a l'immigrant.

Les paraules del Govern arriben després que s'hagi conegut la reclamació feta a l'IB-Salut (a baix a la dreta) per un amic del jove senegalès mort. K. A. G. ha denunciat, després de la mort del seu company, que l'Hospital d'Inca li cobrà per l'atenció a Urgències i no li realitzà les radiografies de tòrax que havia requerit el centre de salut de Can Picafort per descartar que patia tuberculosi.

Arran d'aquest cas, s'ha conegut que els immigrants sense targeta sanitària que acudien a Urgències d'aquest hospital havien de signar un "compromís de pagament a Urgències" per poder ser atesos. Aquest document (a baix al centre), que s'entregava en el departament d'admissió amb el segell del Govern, advertia que, com que el pacient no era beneficiari del sistema sanitari públic, hauria d'abonar la factura en rebre l'alta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pi, fa mes de 10 anys

Te refereixes als forasters que no s´adapten?.

Valoració:4menosmas
Per Quid pro quo, fa mes de 10 anys

El Govern fa comèdia. Jo esper que si deixen d´atendre a una altra persona per no tenir seguretat social i sigui una malaltia infecciosa greu, que els únics contagiats siguin ells i les sefes families.

Valoració:0menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 10 anys

No crec que sigui tuberculosi.
Lo més segur ès un refredat o cadarn.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Tuberculosi.

"La gent que té un contacte prolongat, freqüent o intens amb una persona malalta de tuberculosi corre un risc especialment gran de quedar infectada, amb una taxa d'infecció estimada del 22%. Una persona amb tuberculosi activa però no tractada pot infectar entre deu i quinze altres persones cada any."

Veam si treuen conclusions polítiques els "progres".

Valoració:3menosmas
Per Amb papers, però feis paperots i peperots, fa mes de 10 anys

Mare de déu senyor.... Quin titular: "del sense papers". Apart de no tenir-ne, de papers, era una persona. Mira que n'hi ha de maneres de dir-ho.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente