algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El nou Govern prioritza ara la reactivació a les retallades

20368

Primera fotografia del nou Executiu, primera reunió del Consell de Govern, primers missatges que anuncien un canvi de rumb en matèria econòmica i primeres decisions que visualitzen certa intensificació de la política social. El gabinet autonòmic canvia el pas per enfilar els dos anys que li queden amb vista a les eleccions: la prioritat ja no són les retallades, sinó la reactivació econòmica.

La nova portaveu, Núria Riera, s'estrenà ahir anunciant que la remodelació del gabinet autonòmic no és només un canvi de cares, sinó que suposa "un punt d'inflexió" en les polítiques econòmiques i socials portades a terme i cerca donar un "impuls" a l'economia amb iniciatives que s'aniran concretant. Sense abandonar l'austeritat i la política de reducció de l'Administració, advertí que es prioritzaran les polítiques de reactivació econòmica a les retallades.

"És evident que hem arribat a un punt d'inflexió. La Comunitat Autònoma ha fet un esforç molt gran durant aquests dos anys i aquest Govern ha impulsat aquestes actuacions. Ara començam una nova línia de reactivació econòmica", anuncià la nova consellera d'Administracions Públiques. Riera afegí que en aquesta "nova etapa" s'impulsarà la creació d'ocupació a través del pla que ja anuncià el president José Ramón Bauzá dimarts al Parlament i que la nova Conselleria d'Economia intentarà consensuar amb els agents socials. També assumiran més protagonisme les polítiques socials amb la Conselleria específica creada.

Tot i apuntar que no s'aprofundirà en les polítiques de retallades de serveis duites a terme fins ara, també deixà clar que no s'abandonarà la línia d'austeritat en la despesa pública ni el procés de reducció de l'Administració iniciat fa dos anys. I"l'impuls" -una paraula que Riera repetí constantment- es basarà en l'aplicació de polítiques "en positiu" i "innovadores" per millorar les expectatives socioeconòmiques dels ciutadans, però també implicarà "concentrar esforços", millorar la coordinació, intentar "ser més eficients" i "eliminar duplicitats".

La nova portaveu no aclarí què passarà amb els imposts sobre envasos de begudes, rent a cars i grans superfícies comercials, que el nou Govern ha deixat enlaire. Avisà que no se'n parlà en el Consell de Govern i que la seva tramitació parlamentària continua.

L'increment de les actuacions en política social es començà a visualitzar ja ahir perquè un dels acords del Consell de Govern suposa autoritzar una despesa de 14 milions a la nova Conselleria de Serveis Socials per poder oferir la Targeta Bàsica de l'any 2013, una targeta de crèdit amb 175 euros per adquirir productes de primera necessitat per a beneficiaris de les pensions més baixes. El cas és que el Govern comença a tramitar la targeta de 2013, tot i que encara no ha entregat les de 2012.

També s'aprovà destinar un màxim de vuit milions a la contractació d'assistència sociosanitària en centres privats a persones derivades per l'IB-Salut davant la manca de llits als centres públics. Finalment, es destinaran 24 milions al manteniment de dues depuradores d'EMAYA a Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Crític, fa mes de 10 anys

I una altra cosa... Pel que fa als serveis socials: l'interès del PP en aquest sentit i dir que és la "màxima prioritat", va acompanyada de la retallada potent (la tercera, crec) de la Llei de Dependència.

Ja sabem com governen: promeses que es cnverteixen en retallades.

Valoració:0menosmas
Per Crític, fa mes de 10 anys

Això diuen ells.... I perqùè si és així posen com a conseller d'Ocupació a qui ha tret els treballadors públics, amb l'únic criteri de treure els qui no eren afins al PP, mentre ha deixat la major part de els empreses públiques, creades per col·locar a dit els amics i afiliats del partit?. Aquesta és la bona gestió que prometeren?.
Aquest és el personatge que ha de reactivar l'economia?

Valoració:0menosmas
Per jrbs, fa mes de 10 anys

DEUTE IMMENS PEL PROPER GOVERN, JA QUE ELLS SABEN QUE NO GOVERNARAN...

Valoració:3menosmas
Per ara va de bó, fa mes de 10 anys

Com entendreu que el Govern faci aquesta despesa si l'acció social va ésser trasferida fa molt a favor dels consells insulars?. Retallades sí, però duplicitats no

Valoració:1menosmas
Per Francesc, fa mes de 10 anys

"El nou Govern prioritza ara la reactivació a les retallades"

Sí, i què més?

Valoració:1menosmas
Per Bernat, fa mes de 10 anys

Do Qijote i Sancho Panza a la seva esquerra

Valoració:3menosmas
Per nofret, fa mes de 10 anys

si moren persones en les llistes d'espera de la sanitat, es igual, segur que son pobres i no tenen feina i per tant no son dels nostres.

Valoració:17menosmas
Per ÉS UN ESCÀNDOL, fa mes de 10 anys

PRIMER BAUZÁ ACABA D'INCREMENTAR EL NOMBRE D'ALTS CÀRRECS AMB LA CREACIÓ DE LES NOVES CONSELLERIES I ENTITATS PÚBLIQUES EN LA REMODELACIÓ DEL SEU GOVERN.

I ARA AUGMENTA EL NOMBRE "D'ENXUFATS" A L'ADMINISTRACIÓ I LA MAJORIA D'AQUESTS COBRARÀ MÉS DE 46.000 €. PODEU VEURE-HO A L'ÚLTIM BUTLLETÍ OFICIAL. COPIA, ENGANXA I DIFON EL BOIB APROVAT PEL CONSELL DE GOVERN!!!!:

http://www.caib.es/eboibfront/ca/2013/8128

Valoració:13menosmas
Per Quin personal, fa mes de 10 anys

Els ciutadans prioritzen un canvi de polítics...

Valoració:7menosmas
Per nofret, fa mes de 10 anys

Quina por!

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente