cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

El PP posa més ‘emperons’ que el Pacte per emprar la píndola de l’endemà

Els nous fullets aconsellen emprar-la amb prescripció mèdica i no la recomanen a les menors de 16 anys

El Govern del PP ha emès uns fullets informatius sobre l'ús de la píndola de l'endemà que, a diferència dels del Pacte, posen més emperons en la utilització d'aquest anticonceptiu d'urgència. En el tríptic actual es destaca en negreta que és una "mesura d'urgència, d'ús excepcional", que pot evitar un embaràs no vulgut en cas de fallada o mal ús del preservatiu o després d'una relació sexual no consentida; "s'aconsella emprar-la sota prescripció mèdica"; s'alerta que "provoca desordres hormonals importants"; i s'avisa que "no es recomana emprar-la" a menors de 16 anys perquè "són molt limitades les dades disponibles sobre aquest grup d'edat pel que fa als efectes que provoca".

Els fullets del Pacte, en canvi, no deien res sobre una prescripció mèdica ni sobre les menors de 16 anys. "Poden emprar-la totes les dones al llarg de l'etapa fèrtil de la seva vida", apuntava. Si els tríptics del PPfan una explicació extensiva dels efectes secundaris, els del Pacte, tot i indicar-ne, apuntaven que aquests són sempre "transitoris i d'escassa intensitat".

La informació que entregava l'esquerra destacava que es tracta d'un anticonceptiu d'urgència que "no s'ha d'emprar com a mètode anticonceptiu habitual", una informació que també dóna el PP, encara que advertint que "s'ha d'emprar només en casos absolutament justificats".

En els anteriors fullets també s'avisava que la píndola "no és abortiva" ni produeix cap problema o lesió en l'embrió en cas que hi hagués ja un embaràs. I recalcava que s'havia d'emprar com abans millor.

A banda de la informació sobre la píndola, el Pacte també afegia recomanacions sobre educació sexual, que ja no apareixen en els tríptics impresos per l'Executiu. En els dos casos s'apunta que es dispensa gratuïtament als serveis sanitaris públics i que en cas de necessitar-la es pot anar al centre de salut o al PAC. Ara bé, l'editat pel PP hi afegeix que s'ha d'acudir al centre de salut "perquè un facultatiu valori el cas i, si és procedent, dispensi aquesta medicació".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Zolople, fa mes de 10 anys

Beneitures! El nom ja ho diu: «dia després», no es diu «setmana que ve», com volen que les dones demanin hora al metge per prendre-les?

Valoració:1menosmas
Per Change, fa mes de 10 anys

Change.Org recull firmes demanant la dimissió del Govern Central en bloc i la convocatòria de noves eleccións.

Valoració:4menosmas
Per Dona, fa mes de 10 anys

Les dones i tot el que ens envolta no els interessam géns, a aquest govern compost només per homes.

Valoració:6menosmas
Per docent, fa mes de 10 anys

es millor prendre-la que escampar nins no desitjats al món. Els afers socials van desbordats amb mals pares. No ajudem a que les xifres augmentin més, per favor. Un poc de sentit comú, senyors politics!!!

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente