algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Major de 45 anys i sense estudis: mala combinació

Ser major de 45 anys i sense estudis és una mala combinació per totes aquelles persones que durant la crisi es varen quedar sense feina i no aconsegueixen trobar cap altra ocupació. Què pots fer si et un aturat de llarga durada?

Segons l’Observatori del Treball del Govern balear, si ets home presentes una situació de partida millor que si ets dona. És a dir, les dones presenten majors dificultats a l’hora de tornar al mercat de treball.

En segon lloc, si et trobes entre els quaranta i pocs anys, tens més opcions de signar un contracte de treball. Les dades revelen que l’edat mitjana dels aturats durant més d’un any és de 48 anys. En canvi, els qui han signat un contracte tenen 42 anys. I els que romanen a l’atur tenen de mitjana 50 anys. La conclusió és clara: l’edat esdevé un factor que condiciona directament l’empleabilitat dels treballadors i perjudica les edats més avançades.

L’educació i els coneixements també són fonamentals a l’hora d’accedir a un lloc de feina. Els aturats que aconsegueixen un treball tenen majoritàriament un nivell formatiu de primera etapa d’ESO. En canvi, es mantenen a l’atur els qui tenen un nivell d’estudis de primària o inferior.

A més, si vius a Mallorca tens més possibilitats de trobar-te a l’atur més de 12 mesos. En canvi, a Menorca i a les Pitiüses, el mercat és més dinàmic.

En resum: ser home, jove i amb estudis mitjans afavoreix la sortida de l’atur de llarga durada i en canvi ser dona, major de 55 anys i sense estudis dóna més probabilitats de mantenir-se en aquesta situació.

Solucions? Orientació laboral, itineraris individuals per poder detectar les mancances i els obstacles de cada persona, formació, requalificació i foment de l’emprenedoria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaumeto, fa mes de 6 anys

Ara ens dediquem a criminalitzar la gent que, malauradament, no ha pogut accedir a uns estudis superiors pels motius que siguin?
Tenir una carrera i un màster en no se quantes coses NO és garantia de res. Una mica més d'humilitat i menys sobèrbia a l'hora de fer anàlisis tan simplistes.

Valoració:-1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

L'estat castellà dedica una quantitat de 40.000 milions de euros per lluitar contra l'atur.

Aquests 40.000 milions de euros podrien dirigir-se a les regions amb més atur com Extremadura, Andalusia, Canaries, La-Manxa, Murcia i Valencia.

Si Balears no rep res per l'atur, el coeficient del atur serà zero, tots el aturats se n'aniran a les regions on se pagui l'atur.

Valoració:1menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 6 anys

L'atur a l'Estat castellà oscilla entre 28,31% i 10,01%.

Pais Guascó, Balears i Navarra són les que tenen manco atur.

Extremadura, Canarias i Andalusia són les que tenen més atur.

Només a les comunitats amb més atur Extremadura, Canaries, Andalusia, La Manxa, Murcia i València han de tenir els aturats subsidis i les altres comunitats sense subsidis.

Si un aturat a les Balears vol cobrar subsidi hauria de anar a residir a una comunitat com Extremadura amb elevat index de atur.

Valoració:0menosmas
Per Ferragut, fa mes de 6 anys

Fan molta politica activa per joves i sempre s'obliden el col·lectiu més vulnerable. És hora que es possin les piles.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente