Més de 10.000 immigrants sense papers fan feina a les Balears
L'Observatori Municipal de la Immigració, dependent de l'Ajuntament de Palma, fa comptes que 10.469 estrangers estan fent feina sense papers a les Balears. Aquesta dada està presa a partir de la població empadronada, perquè la que no hi està és «incalculable», reconeix l'organisme. Aquestes estimacions es fan després que 21.308 immigrants hagin demanat regularitzar la seva situació entre els passats mesos de febrer i maig. Per l'Observatori, «sumant les persones no empadronades amb les denegacions de sol·licitud que es produeixin, més les persones nouvingudes, estimam que encara deu romandre a Palma una xifra semblant a l'anterior en situació d'irregularitat administrativa».
Carod du el PP a la barra per amenaces de mort a la manifestació de Salamanca
El president d'Esquerra Republicana, Josep Lluís Carod-Rovira, anuncià ahir que durà el PP als tribunals per les amenaces de mort contra la seva persona que es proferiren durant la manifestació que tingué lloc a Salamanca contra la devolució dels documents de la Generalitat confiscats per les tropes franquistes, i que actualment es troben a l'Arxiu de la ciutat castellana. Carod digué que vol «fer callar els feixistes» per la via legal.
Manhattan assaboreix productes illencs
La delegació balear que és a Nova York ha pogut comprovar aquests dies la bona acceptació que tenen els productes illencs entre el públic nord-americà. Els formatges de Maó i els vins de Mallorca es troben a les botigues més selectes. Altres productes, com les sabates i els dissenys de moda, també tenen una presència destacada a la principal ciutat comercial del món. A Zabar's, una botiga especialitzada en la venda de formatges, es pot trobar, entre els millors del món, el formatge de Maó amb denominació d'origen. El seu preu al mercat americà és de gairebé 20 dòlars el quilo. Max McCalman ha escrit dos llibres sobre els formatges i en ells parla del formatge de Maó. Segons aquest expert nord-americà, el formatge menorquí pot combinar molt bé amb un Ribera del Duero, un olorós de Portugal o un chardonne de Califòrnia.