A Zabar's, una botiga especialitzada en la venda de formatges, es pot trobar, entre els millors del món, el formatge de Maó amb denominació d'origen. El seu preu al mercat americà és de gairebé 20 dòlars el quilo.
El formatge de Maó és també uns dels que distribueix i ven als seus restaurants l'empresa Artisanal, el propietari de la qual, Max McCalman, és un expert en l'estudi dels formatges i la seva combinació amb diferents vins.
Combinació
Max McCalman ha escrit dos llibres sobre els formatges i en ells parla del formatge de Maó. Segons aquest expert nord-americà, el formatge menorquí pot combinar molt bé amb un Ribera del Duero, un olorós de Portugal o un chardonne de Califòrnia.
En qüestió de vins, en ple Rockefeller Center es troba Morrell & Company, la principal botiga de vins dels Estats Units. En ella el consumidor també pot accedir a brous elaborats a Mallorca com l'Ànima Negre de Felanitx i el vi Son Bordils d'Inca. Uns vins que, segons va explicar un dels responsables d'aquesta important empresa, es venen a aquelles persones que volen conèixer una cosa nova en bons vins.
Per la seva llarga tradició exportadora, la indústria balear del calçat és la que, sense cap dubte, és més present en el mercat de Nova York. En una botiga del carrer Broadway, Capot Trias de Menorca ven les famoses sabatilles Oomphies i si ens apropam fins a la coneguda zona comercial del Soho el consumidor pot trobar botigues de Pons Quinta i Jaime Mascaró de Menorca o Camper de Mallorca, aquesta darrera amb un prestigi i un volum de negoci més que acceptable a la «gran mançana» de Manhattan, on, per a una empresa amb marca estrangera, qualsevol intent de fer negocis és arriscat i en massa ocasions difícil.
Camper és, per tant, l'exemple a seguir per a les empreses de les Illes Balears que volen obrir-se camí al mercat nord-americà. Una empresa que arriba al consumidor amb molta qualitat, però també amb una identitat pròpia. Camper es preocupa que el client que compra el seu producte en conegui els orígens.
El director general de Promoció Industrial de la Conselleria de Comerç i Indústria, Kurt J. Viaenne, va ser, al costat de Paul Vella, responsable de l'oficina comercial que el Govern balear té a Nova York, el guia del recorregut pels diferents establiments on es poden trobar els productes de les Illes.
Segons els informes recollits a través de l'oficina a New York, el moment a Estats Units és òptim per introduir al mercat productes d'alt valor ja que, en els últims cinc anys, ha crescut la demanda de productes de luxe entre un 20 i un 30 per cent. I s'estima que fins al 2010 aquest consum anirà creixent un 15 per cent anual.
L'informe es basa en el fet que certs fenòmens econòmics generaran més «megarics» entre el quals, en un termini de 15 anys, 12 mil milions de dòlars canviaran de mans per les herències i pels fons d'inversió denominats Hedge Funds, que van creixent d'una forma vertiginosa.
Segons aquestes informacions econòmiques, la promoció de la Conselleria d'Indústria i Comerç a Estats Units arriba en un moment idoni i ha d'aprofitar-se l'oportunitat per introduir els nostres productes en el si del mercat americà.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.