algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Tot a punt perquè la defensa del català i la FOLC siguin els protagonistes a Palma

La FOLC (Federació d'Organitzacions per la Llengua Catalana) celebra el desè aniversari i ho fa amb un programa d'actes a Palma per aquest dijous i aquest divendres. Les activitats previstes van des d'una mostra de l'Escola de Música i Danses de Mallorca fins a un itinerari cultural, amb una taula rodona pel mig. En una entrevista a la ràdio Ona Mediterrània, Jordi Solé Camardons, que és membre del Secretariat de la FOLC, ha assegurat que actualment tenir una associació que treballa per «enfortir els lligams entre els territoris de parla catalana és l'única manera de sobreviure» perquè actualment «l'Estat espanyol és més agressiu amb el català que fa 30 anys».

Maria Antònia Font és representant de l'STEI, sindicat que està integrat dins la federació de la FOLC, i assegura que la situació del català es troba en un punt complicat. Posa com a exemple un dels àmbits en els quals, segons la FOLC, s'ha retrocedit: «La carta de les Llengües diu que, pel que fa als mitjans de comunicació, tenim dret a la reciprocitat de totes les cadenes de llengua catalana». En aquest sentit ha condemnat la pèrdua de mitjans de comunicació en català: «A Balears han tancat Ona Mallorca i Televisió de Mallorca, hem deixat de rebre Canal 33/Súper 3 i el 3/24; al País Valencià s'ha tancat Canal 9».

Per tot això i moltes altres qüestions la FOLC ha impulsat aquest programa d'actes, que intenta cercar vies per assolir un repte tan gros com el de construir un mercat cultural conjunt per a tots els parlants de la llengua catalana, entre molts altres objectius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per s.nadal, fa mes de 8 anys

Ara que no hi ha el PP els forasters s´escagarrinen per sa inadaptació. Segur que ho notaran, i ja no riuen tant...

Valoració:9menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 8 anys

Que miedo me da..

Valoració:-3menosmas
Per Alerta!, fa mes de 8 anys

Per favor, FOLC, millorau el mapa.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente